textařské a redakční služby

Zůstal firmě Triticum Černý Petr? (KOMENTÁŘ)

20.02.2014 18:30

V úterý jsme debatovali se starostou Pavlem Pikrtem. Hovořili jsme o ledasčems a řeč přišla i na využití budovy I. polikliniky v Příbrami. Říkal jsem mu, kolik zlé krve v Příbrami způsobilo rozhodnutí o pokoutném prodeji a že to byla jedna z největších politických chyb současné koalice, kterou nejde jen tak odčinit.

Dnes se na serveru 5plus2 objevila zpráva o tom, že budova je obstavena (na www.facebook.com/pribramag se můžete podívat na výpis z katastru). Po prošetřování Generální inspekcí bezpečnostních sborů loni na podzim, kdy se zdálo, že vše utichne, příběh tedy pokračuje dál.

A pokračuje i ono společenské rozpolcení mezi odpůrci prodeje a zastánci ani ne tak prodeje, jako spíše někdejšího starosty Josefa Řiháka. Nikdo z odpovědných detailněji nevysvětlil, proč se poliklinika nabízela a prodávala tímto způsobem. Zástupce koalice se omezili pouze na nacvičenou frázi, že po zhodnocení stavu budovy se město rozhodlo majetku zbavit.

Kromě hlubokého klínu vraženého mezi radnici a část příbramské veřejnosti bychom se měli ptát po dalším osudu budovy v centru města. I pokud se vyřeší současný stav a uzná standardní vlastnictví společnosti Triticum, nezdá se na základě zkušenosti posledních více než dvou let, že by byl o tuto nemovitost zvláštní zájem.

Triticum očekávalo, že jen lékařům zvýší nájmy a vše poběží bez potíží dál. „Chci objekty polikliniky provozovat tak jako nyní. A to i po uplynutí doby, ke které jsem se v uzavřené kupní smlouvě zavázal. Prohlašuji, že poliklinika se rušit nebude. Že vše dál poběží v současných kolejích,“ řekl před dvěma lety při podpisu smlouvy zástupce firmy Jan Oulický.

Geniální tah v tomto směru předvedl zájemce o koupi polikliniky Jindřich Vařeka, který využil naštvání veřejnosti i lékařů, které v drtivé většině zlanařil pro svou polikliniku Ravak na sídlišti. Podle posledních informací město také zvažuje přesun záchytky do prostor nemocnice. Autor těchto řádků před časem naznačoval, že to je z toho důvodu, aby firma Triticum byla zbavena břemena (strpět fungování záchytky po dobu deseti let) zakotveného ve smlouvě. Zástupci radnice to rezolutně popřeli s tím, že pro protialkoholní stanice platí nově přísnější předpisy i nutnost přítomnosti lékaře. Navíc záchytka je dlouhodobě ztrátová a město ji nechce financovat. Nemocnice patří kraji, který zařízení už nyní dotuje a vlivem nedostatku záchytek v okolí má služba „středočeský“ charakter.

Vypadá to tedy, že společnosti Triticum zůstane v ruce Černý Petr. Problémem je, že prázdné budovy, které vyžadují obří investice, v Příbrami zrovna nelákají provozovatele luxusních hotelů. Dál už raději nedovozovat/neinspirovat.

sdb
 

Diskusní téma: Zůstal firmě Triticum Černý Petr? (KOMENTÁŘ)

Datum: 21.02.2014

Vložil: josef vacek

Titulek: Trestní řízení má překvapivý průběh.

Z vývoje celé causy se dá vyvozovat, že orgány činné v trestním řízení mají tzv. "nabito". Žádný státní zástupce si nemůže dovolit "profesionální blamáž". Právní úkon, který byl učiněn, tento případ evidentně eskaluje. jsem velmi zvědavý na další vývoj událostí.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.