textařské a redakční služby

Rekonstrukce státu na Příbramsku: Připojili se jen tři kandidáti do senátu (AKTUALIZOVÁNO)

30.09.2014 12:03

Rekonstrukce státu. Podobně jako před posledními parlamentními volbami, zjišťovala i před senátními volbami iniciativa Rekonstrukce státu, jak jsou kandidáti ochotní podpořit protikorupční agendu.

Rekonstrukce státu dlouhodobě prosazuje financování stran bez skrytých sponzorů, zavedení registru smluv, schvalování zákonů bez přílepků, rozšíření pravomocí Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ), majetkové přiznání politiků, nezávislé vyšetřování korupce, konec trafik ve státní správě či její odpolitizování.

K podpoře všech protikorupčních zákonů se ze sedmi příbramských kandidátů do Senátu ČR zavázali jen dva – Martin Bartoš (bez politické příslušnosti, jinak hnutí Otevřená radnice) a Václav Švenda (TOP 09). Kandidát hnutí ANO Vladimír Danda (bez politické příslušnosti) podpořil jen rozšíření pravomocí NKÚ, ostatní zákony si prý potřebuje ještě prostudovat. Danda k rozšíření pravomocí řekl: „Rozšíření pravomocí NKÚ se mi líbí a líbilo se mi od samého začátku. Města sice říkají, že je to diskriminační, ale to jsou jen řeči.“

Současný senátor Josef Řihák (ČSSD) podle iniciativy na výzvu vůbec nereagoval. Stejně se zachovali kandidát Josef Hála (KSČM) a Jiří Burian (ODS). Kandidát Svobodných Karel Beneš zcela odmítl výzvu podpořit.

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.