textařské a redakční služby

Obří zakázka v Příbrami: Rekonstrukce Svaté Hory půjde do stovek milionů korun

10.08.2014 09:15

Veřejná zakázka Příbram. V Příbrami byla vypsána veřejná zakázka, jejíž hodnota podstatně přesahuje většinu tendrů posledních let. Jde o dlouho odkládanou rekonstrukci poutního areálu kostela Nanebevzetí Panny Marie na Svaté Hoře. Podle dokumentů zadavatele lze na Svaté Hoře proinvestovat až 144 milionů korun bez DPH.



Veřejná zakázka zahrnuje stavební a restaurátorské práce na obnově a revitalizaci této mariánské kulturní památky a její nové využití prostřednictvím rozšířených a nově vzniklých kulturních a vzdělávacích služeb. Renovace se týká samotné baziliky, dále ambitů, proboštství, hospodářské budovy, kotelny, svatohorských schodů, náměstí i požárního vodovodu.

Cílem rekonstrukce je vybudování multifunkčního duchovního, společenského, kulturního a vzdělávacího centra s nadnárodní historickou tradicí.

Zadavatelem veřejné zakázky je Římskokatolická farnost u kostela Nanebevzetí Panny Marie Příbram a předpokládá se, že veškeré stavební práce by měly být hotovy do konce listopadu 2015.

O potřebě rekonstrukce Svaté Hory se v Příbrami hovoří už delší dobu, veškeré snahy doposud selhávaly z důvodu nedostatku financí.

Před rokem došlo k propadu v objektu svatohorského schodiště, jež bylo až do tohoto víkendu uzavřeno. Opravu nakonec financovalo město Příbram.

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.