textařské a redakční služby

Jaký bude program Dne železnice v Příbrami?

25.08.2014 11:04

Letošní oslavy Dne železnice v Příbrami se již nezadržitelně blíží. Hlavním lákadlem budou jízdy historického motorového vlaku po železniční vlečce z příbramského nádraží do Kovohutí Příbram.

Vlečka byla uvedena do provozu již roku 1885 pro provoz nákladních vlaků. Návštěvníci Dne železnice tak budou mít jedinečnou příležitost svézt se vlakem až do Kovohutí, kde bude mimořádně  zpřístupněno zdejší hutnické muzeum.

Další doprovodný program je přichystán na příbramském vlakovém nádraží. Pro děti zde bude dětský koutek plný her a soutěží či promítání animovaných pohádek a filmů nejen s železniční tématikou.

O zábavu se také postará Divadlo Za vodou z Čenkova, které uvede své představení divadelní hry Bedřich Hrozný I. a II. na podiu divadelního železničního vozu. Dále se návštěvníci mohou svézt historickou pákovou drezínou z roku 1825 a navštívit pracoviště výpravčího, kde se seznámí s řízením provozu na železnici. Po celý den bude k dispozici také chutné občerstvení se tři druhy točeného piva!

Akce se koná v sobotu 13. září od 10.00 do 19.00.

Jiří Boháč, spolek Rakovnicko-Protivínská dráha

Fotogalerie: Zpravodajství Příbram. Jaký bude program Dne železnice v Příbrami

/album/fotogalerie-zpravodajstvi-pribram-jaky-bude-program-dne-zeleznice-v-pribrami/den-zelenice-pb-2014-jpg/

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.