textařské a redakční služby

Evakuace 20 lidí z příbramské nemocnice. Hasiči chystají cvičení

30.09.2014 08:30

Ve čtvrtek 16. října 2014 se uskuteční v dopoledních hodinách taktické cvičení Integrovaného záchranného systému (IZS), které bude probíhat v areálu Oblastní nemocnice Příbram. Cvičení bude zaměřeno na evakuaci 20 osob z lůžkového oddělení interny se sníženou pohyblivostí po požáru vniklého v kuchyňce ve třetím patře budovy D.

Cvičný zásah na mimořádnou událost budou provádět příslušníci stanice Příbram HZS Středočeského kraje – územního odboru Příbram a jednotky sboru dobrovolných hasičů (JSDHO) města Příbram. Konkrétně JSDHO Příbram I a JSDHO Příbram VI – Březové Hory. V rámci cvičení bude zasahovat Policie ČR z územního odboru Příbram a Zdravotnická záchranná služba - oblastní středisko Příbram. Tím dojde k prověření koordinace všech základních složek IZS a organizace těchto složek na místě události. Prověřeny budou také některé ostatní složky IZS, neboť na cvičení se bude podílet také Městská policie Příbram.

V rámci vlastního taktického cvičení IZS bude kladen zřetel zejména na procvičení a prověření spolupráce a koordinace mezi jednotkami požární ochrany podílejícími se na zdolávání mimořádné události a také na spolupráci s nemocničním zdravotnickým personálem.

Policií ČR bude provedena bezpečnostní uzávěra komunikací v okolí nemocnice k zajištění bezpečného perimetru pro účely cvičení složek IZS. Uzávěra se také částečně dotkne vstupu do budovy D nemocnice (vchod u magnetické rezonance), kdy bude dočasně omezen vstup nepovolaným osobám do uvedené části objektu (provoz pro sanitní vozidla urgentní péče nebude omezen), protože před uvedeným vstupem bude simulována záchrana a evakuace osob pomocí mobilní výškové techniky stanice Příbram HZS Středočeského kraje.

Prověřeny budou také zásahové a únikové cesty v nemocnici, neboť dojde k cvičnému natažení útočných proudů do poschodí na likvidaci požáru, dále bude ověřena funkčnost štábu velitele zásahu a dojezdové časy složek IZS. Ověřena bude také metoda START (Snadné Třídění a Rychlý Transport), která slouží k efektivnímu třídění raněných při událostech většího rozsahu (větší počet raněných). V neposlední řadě se zde zasahující složky seznámí s dispozicí a charakterem užití objektů nemocnice ve vztahu k možným rizikům pro ně vyplývajícím.

Na závěr taktického cvičení IZS dojde k ověření vydatnosti a tlakových poměrů v hydrantové síti v areálu Oblastní nemocnice Příbram a.s. formou zkoušky nasazením usměrněného proudu vody z požárního monitoru, kterým disponuje výšková technika - požární plošina AP 37 Bronto dislokovaná na stanici HZS Příbram.


Redakční titulek.
Jarmil Soukup, velitel stanice HZS Příbram

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.