textařské a redakční služby

Zloděje zajímal především kov. Odnášeli vše, co mohli odvézt do sběrny

20.11.2014 08:55

Sérii vloupání řešili policisté na Sedlčansku a jeho okolí. Tři muži ve věku od 20 do 27 let se dopustili v době od března do července 11 skutků a způsobili škodu přesahující 200.000 korun.

„Kradli převážně různé věci z kovového materiálu. Vnikli do garáže v Hrabří a v Nalžovicích, do dvou zemědělských usedlostí v obci Větrov, do chaty v Oříkově, na pozemek domu v Příčovech a v Sedlčanech, třikrát do objektu bývalé odchovny dobytka v Břekově Lhotě. Navíc mají na svědomí i odcizení vozidla značky Škoda Octavia, které stálo v květnu zaparkované u obce Mokřany,“ sdělila serveru pribramag.cz mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Z objektů si odnášeli litinová kamna, pozinkované nádrže, kovové trubky, elektrické kabely, měděné potrubí, hliníkový vlnitý plech, elektromotory, závaží, ale i pekáče, kovový trakař, plechový hrnec či plechovou dětskou vaničku.

Nejmladší z nich se vloupal do nejvíce objektů, z jednoho domu dokonce odnesl repliku historického luku, skicák s obrázky a dětskou hru. Kradené věci také neváhal vyměnit za drogu, pervitin, který měl pro vlastní potřebu. „Kriminalisté zahájili trestní stíhání pro přečin krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a podílnictví,“ dodala Schindlová.

red

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.