textařské a redakční služby

ZATu se daří, v energetice navýšil tržby o pětinu

29.07.2014 10:22

ZATu se daří, v energetice navýšil tržby o pětinu
Firma ZAT oznámila hospodářské výsledky za fiskální rok 2013. V oblasti klasické energetiky, na kterou se společně s dodávkami do průmyslu strategicky zaměřuje, meziročně zvýšila objem tržeb o pětinu.

Celkově firma realizovala tržby v objemu 531 milionů korun. Polovinu obratu tvoří segment jaderné energetiky. „Vzhledem k současné situaci v jaderné energetice se cíleně zaměřujeme na dodávky řídicích systémů do klasické energetiky a průmyslu. Máme zde historicky velmi silnou pozici, dodáváme řídicí systémy do řady elektráren v zahraničí i v České republice přes padesát let,“ řekla Vladislava Česáková, členka představenstva ZATu.

Vloni firma například zmodernizovala řídicí systém v Teplárně Dvůr Králové či v Elektrárně Opatovice, inovovala systém buzení a ochranu generátoru v Elektrárně Hodonín nebo zprovoznila systém řízení a regulace v německém Stendalu. I díky těmto zakázkám meziročně zvýšila tržby v tomto segmentu z 88,5 milionů korun na 106,5 milionů korun, tedy o dvacet procent.

V letošním roce má společnost nasmlouvané zakázky jak v zahraničí – např. na Kubě, v Egyptě, na Islandu či v Polsku – tak v tuzemsku. „Jako jediná česká firma máme v oblasti klasických i jaderných elektráren vlastní vývoj řídicích systémů,“ sdělil člen představenstva Ivo Tichý.

Podle Česákové letos firma připravuje další nasazení vlastního systému SandRA v oblasti jaderné, tepelné i vodní energetiky i nové produkty jako například pohavarijní monitorovací systém pro jaderné elektrárny, regulátor výkonu jaderného reaktoru nebo nadotáčkovou ochranu turbiny.

V segmentu jaderné energetiky firma vloni utržila 286 milionů korun. Ve spolupráci s Arevou dodala diagnostický systém KCF pro francouzské jaderné elektrárny, podílela se na obnově systému kontroly řízení pro Jadernou elektrárnu v Dukovanech nebo realizovala další etapy dodávky řídicích systémů pro neblokové provozní soubory v Jaderné elektrárně Temelín. Vzhledem k tomu, že jde o dlouhodobé projekty, bude firma v těchto dodávkách pokračovat i letos.

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.