textařské a redakční služby

Zásahy MP: jel s prázdnou pneumatikou, opilec hrozil strážníkům, rvačka žen...

25.01.2015 11:33

Od 1. 1. 2015 zasahovaly hlídky MP Příbram u 17 případů (tedy téměř denně), kdy bylo zjištěno podezření ze spáchání trestného činu. Dále bylo Policii ČR poskytnuto 12 záznamů z městského kamerového dohlížecího systému. Tyto případy jsou strážníci městské policie dle zákona povinni předat Policii ČR k dalšímu opatření. Zde uvádíme ty nejzajímavější z nich:

Dne 20. 1. 2015 v 23.20 bylo na linku 156 oznámeno, že ve vnitrobloku „Křižák“ slyší oznamovatelka rozbíjení skla a vidí, jak 3 osoby v černých bundách utíkají od vinotéky. Na místo byla vyslána motohlídka Městské policie Příbram a zároveň byla zapojena i pěší hlídka, která prováděla kontrolní činnost v blízkém okolí. Na místě kontaktoval hlídky pracovník bezpečnostní agentury, který uvedl, že dvě osoby, dle sdělení svědka, utekly směrem k III. poliklinice. Strážníci začali pátrat po uvedených osobách, s pomocí stálé služby Městské policie Příbram, kde službu konající strážník sledoval přilehlé okolí pomocí Městského kamerového dohlížecího systému. Po několika minutách spatřila pěší hlídka osoby odpovídající popisu přímo u III. polikliniky. Tyto podezřelé osoby se podařilo za použití zákonných výzev a donucovacích prostředků zadržet. Na místo byla přivolána hlídka PČR, které byla celá věc předána. Později bylo zjištěno, že se osoby před zadržením vloupaly do potravin u Jihočeské restaurace, kde odcizily cigarety a další drobné zboží.

Dne 18. 1. 2015 v 20.40 zaslechla pěší hlídka MP Příbram, jak ulicí Gen. Tesaříka na Příbrami I projíždí vozidlo, které má zřejmě prázdnou pneumatiku. Zároveň vozidlo nesvítilo. Strážníci se za vozidlem rozeběhli a v ulici Primáře V. Trnky jej zastihli. Z vozidla vystoupil řidič, který strážníkům sdělil, že o zhasnutých světlech nevěděl a píchnutou pneumatiku nemohl opravit. Vzhledem k tomu, že byl z muže cítit alkohol a on sám strážníkům sdělil, že před dvěma hodinami vypil dvě piva, byla na místo přivolána hlídka PČR, která si celou věc převzala k dalšímu šetření.

Dne 18. 1. 2015 v 06.50 se na služebnu MP Příbram dostavil muž, který se dožadoval odvozu na konkrétní místo. Službu konající strážník zjevně opilému muži sdělil, že v Jiráskových sadech je telefonní budka a že si může přivolat TAXI. Opilý muž ze služebny odešel a vykřikoval, že to tak nenechá. Na kamerovém systému strážník pak viděl, jak před služebnou MP muž rozbil okno a poranil se. Pří pokusu o jeho ztotožnění muž strážníkům vyhrožoval a útočil na ně krvácející ránou a zároveň křičel, že má AIDS a žloutenku. Strážníci se pokoušeli muže uklidnit, i když se je snažil několikrát potřísnit krví v obličeji. Zraněný muž se strážníkům pokusil utéci, ty jej dostihli a za použití hmatů a chvatů svedli na zem a nasadili služební pouta. Muž byl strážníky ošetřen a na místo byla přivolána hlídka Policie ČR. Do příjezdu PČR se muž choval stále více agresivně a jednoho ze strážníků kopl do nohy. Celá záležitost byla předána hlídce PČR.

Dne 17. 1. 2015 v 3.50 bylo na lince 156 přijato oznámení, že u restaurace Sport v Příbrami VII se asi perou dvě ženy. Na místo byla vyslána motohlídka městské policie Příbram, která na místě ztotožnila tři osoby. Svědek sdělil, že viděl, jak žena romské národnosti rozbila okno u zmíněné restaurace s tím, že se chce dostat dovnitř, jelikož tam byla okradena. Druhá žena uvedenou prý pouze doprovázela. Na místo byla přivolána RZS, vzhledem ke zraněním ženy, a zároveň hlídka PČR, vzhledem k podezření z trestného činu.

Dne 16. 1. 2015 přinesl na stálou službu MP Příbram nálezce kabelku, kterou našel na nám. Fráni Kučery. V kabelce byly mimo jiné nalezeny klíče od auta a přívěsek Odborového svazu PČR. Strážníci kontaktovali místní oddělení Policie ČR, kde bylo zjištěno, že kabelka je hlášena jako kradená. Z tohoto důvodu byla předána Policie ČR.

Dne 15. 1. 2015 požádal operační důstojník PČR městskou policii o prověření oznámení o napadení mezi partnery v Milínské ulici, jelikož nemá volnou hlídku. Na místo byla vyslána motohlídka městské policie. Oznámení se zakládalo na pravdě, kdy napadená žena měla zranění na noze a v bytě se s ní nacházel její přítel. Obě osoby byly zjevně pod vlivem alkoholu. Na místo byla přivolána RZS k ošetření napadené a muž byl eskortován na Obvodní oddělení Policie ČR.

Luboš Řezáč, zástupce velitelky MPPB

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.