textařské a redakční služby

Zápas v Kralupech: Bez gólů se nevyhrává

07.04.2014 12:24

Příbramské florbalové Žraločky měly v sobotu 5.dubna na programu další turnaj PH+SČ ligy, konající se v Kralupech nad Vltavou. Čekaly je dva zápasy proti poslednímu celku tabulky, Kralupům a proti TJ Sokol Nové Strašecí. Do obou zápasů nastoupily v sestavě 8+1.



První střetnutí zahájilo buly v čase 9.10. A bylo o co hrát! Žraločky byly v tabulce třetí od konce, na poslední tým – Kralup – měly náskok tři body. Výhrou by navýšily náskok a opět by se vzdálily nelichotivému poslednímu místu. Jenže „na kdyby“ se florbal nehraje. Navíc, Kralupy jsou nevyzpytatelný soupeř! „Samozřejmě jsme byly po poslední výhře 8:0 na koni. Jenže to bylo před 14 dny,“ upozornila kapitánka týmu Lucie Novotná. A jistě věděla, proč to říká. Žraločky si totiž nechaly utéct začátek a od toho se odvíjel celý zbytek zápasu. „Nevyvarovaly jsme se tomu, co nás provází celou sezonu – špatný začátek. Dostaly jsme zbytečné góly a už jsme se zase vezly.“ Po druhé třetině, za stavu 0:3, bylo evidentní, že to tak Příbram nenechá. Jenže opět – druhá minuta, chyba, gól – 0:4. Přes viditelnou snahu vstřelit branku se jim to nedařilo. Naopak soupeř přidal ještě pátou. „Stejně jako špatný úvod je náš hlavní problém koncovka. I když děláme, co můžeme, míček za brankovou čáru prostě neprocpeme. A když nedáme góly, těžko můžeme vyhrát,“ mrzelo Novotnou.

Utkání tak skončilo 0:5 a příbramským florbalistkám nezbývalo nic, než si dobře odpočinout, protože za další hodinu už je čekal další těžký zápas.

FBC Žraloci Příbram vs. FBC Kralupy nad Vltavou 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)
Příbram: Hochová – Belková, Krátká, Lukešová D., Novotná, Plevková, Šenkýřová, Valková, Žaludová Trenér: Soukup

V čase 11.30 už musely jít s čistou hlavou do zápasu proti týmu Nové Strašecí. Předchozí zápas s tímto soupeřem skončil výhrou Příbrami (2:1 – vítězný gól vsítily vteřinu před koncem hrací doby!). Bylo jasné, že soupeřky nebudou chtít ponechat nic náhodě. Ovšem Příbrami se paradoxně daří vždy jen proti týmům, které jsou na tom v tabulce lépe. Když ale po jedenácti minutách prohrávaly už 0:3, nevypadalo to dobře. Přesto bylo ze Žraloček cítit, že zbraně rozhodně neskládají. Patnáct vteřin před koncem první třetiny navíc dokázaly snížit – 1:3. „Bylo dobré, že jsme dokázaly soupeřovi vstřelit gól do šatny, to pomohlo naší psychice a bylo vidět, že je Nové Strašecí zaskočené,“ řekla Novotná.

Hned po 67 vteřinách prostřední části Příbram opět inkasovala. „Nepoložilo nás to, spíš bych řekla naopak. Měly jsme spoustu šancí,“ uvedla Novotná. Hra se přelévala ze strany na stranu. Když Příbram snížila na 3:4, byla v jasné psychické výhodě, což především v ženském florbale hraje důležitou roli. „Snažily jsme se udržet tento stav do konce třetiny, a pak dál bojovat. V páté minutě třetí části jsme navíc díky našemu odhodlání získaly výhodu přesilové hry, což by bylo skvělé, kdybychom ji využily. Bohužel musím přiznat, že jsem tomu hlavně já osobně moc nepomohla. Myslím, že hned vzápětí jsme po mojí chybě znovu inkasovaly, čímž se zápas zlomil na stranu Nového Strašecí,“ sypala si popel na hlavu kapitánka Příbrami. Když soupeř přidal ještě další branku, nebylo na co čekat. Příbram zkusila hru bez brankáře. Jenže místo využití této hráčské převahy obdržely další góly a zápas skončil vysoko 3:8.

Celé utkání bylo rozhodně vyrovnanější víc, než vypadá výsledek. Žraločky si z obou zápasů musí vzít jen to pozitivní a na zbytek zapomenout. Už za tři týdny je čekají poslední dvě utkání celé sezony, které určitě budou chtít vyhrát.



FBC Žraloci Příbram vs. TJ Sokol Nové Strašecí 3:8 (1:3, 2:1, 0:4)
Branky FBC Žraloci Příbram
1.třetina
Žaludová (Šenkýřová)
2. třetina
Šenkýřová (Belková)
Novotná (bez asis.)
3. třetina
---

Příbram: Hochová – Belková, Krátká, Lukešová D., Novotná, Plevková, Šenkýřová, Valková, Žaludová Trenér: Soukup

Lucie Novotná
 



Diskusní téma: Zápas v Kralupech: Bez gólů se nevyhrává

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.