textařské a redakční služby

Začíná příprava nového plánu zimní údržby. Své si mohou říct i občané

09.09.2015 14:52

Příbram (Příbramsko) Technické služby města Příbrami začaly s každoroční přípravou na zimní období. V rámci letošní přípravy je ovšem specifické, že dochází k přípravě nového plánu zimní údržby místních komunikací na období let 2016–2020.

„Zimní údržba se provádí podle plánu zimní údržby v období od 1. listopadu do 31. března následujícího roku. Pokud vznikne zimní povětrnostní situace mimo toto období, zmírňují se závady ve sjízdnosti a schůdnosti komunikace bez zbytečných odkladů přiměřeně k vzniklé situaci,“ vysvětlil ředitel Technických služeb Pavel Mácha a dodává, že v současné době je zabezpečen posypový materiál na předpokládanou spotřebu v průměrné zimě.

Na údržbu v zimním období v letošním roce je plánováno s 5,5 miliony korun a na rok 2016 je rozpočtována stejná částka.

„Na zimní údržbě se podílí 90 pracovníků, čtyři silniční sypače, pět chodníkových sypačů, pět malých strojů a pět traktorů,“ sdělil zástupce ředitele Libor Michvocík s tím, že veškerou tuto techniku je nezbytné připravit v měsících září a říjnu jak po technické stránce, tak i po stránce obměny nástaveb či montáže radlic.

„Rádi bychom v novém plánu zimní údržby pro roky 2016–2020 vyšli maximálně vstříc podnětům našich občanů. Z tohoto důvodu je žádáme, aby své náměty a připomínky k zimní údržbě zaslali nejpozději do konce října s tím, že je v rámci našich možností následně zapracujeme do nového plánu,“ vyzval občany místostarosta města Příbrami Václav Švenda.

Technické služby Města Příbrami zabezpečují zimní údržbu 99 autobusových zastávek, 203 přechodů pro chodce, 116 kilometrů chodníků (z toho 68 kilometrů je uklízeno strojově a 48 kilometrů ručně). Rovněž je udržováno asi 184 kilometrů silnic. Město nezabezpečuje úklid ulic Evropská, Husova, Rožmitálská, Milínská, Plzeňská, T.G.M., Jinecká, Balbínova, Hailova, kpt. Olesinského, k Podlesí, spojnici Podlesí – Orlov, Obecnická, Zdabořská, Školní, Brodská, Mixova, Slivických bojovníků, Jinecká, Dobříšská a Ke Stadionu. Tyto silnice patří Středočeskému kraji a ten také zabezpečuje jejich údržbu.

red

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.