textařské a redakční služby

Za nedávným nahlášením bomby v příbramských bankách byla neochota splatit dluh

15.04.2014 10:19

Příbram (Příbramsko) - Obvinění z přečinu šíření poplašné zprávy si vyslechl dne 14. dubna sedmatřicetiletý muž z Příbramska. V pátek 7. března v dopoledních hodinách údajně zavolal z mobilního telefonu na tísňovou linku 112, kde úmyslně oznámil nepravdivou informaci o tom, že se v jedné z příbramských bank nachází bomba.



„Kvůli této zprávě bylo uzavřeno, vyklizeno a evakuováno celkem osm bank. Policisté a psovodi se psy specializujícími se na vyhledávání výbušnin prohledali prostory uzavřených objektů. Žádná bomba však nalezena nebyla. Vzniklá škoda zatím nebyla přesně stanovena,“ připomněla událost, o které referoval i tento server, mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Obviněný muž rozšířil poplašnou zprávu, která mohla vyvolat vážné znepokojení části obyvatelstva, a také z tohoto důvodu došlo k bezdůvodné práci integrovaného záchranného systému. „Důvodem jeho činu mohlo být to, že měl vrátit známému dlužnou částku, kterou s ním šel právě v inkriminovanou dobu vybrat do banky, ale zřejmě mu peníze dát nechtěl. Těsně před výběrem došlo k uzavření objektu z důvodu nahlášené výbušniny,“ řekla dnes mluvčí.

Muži hrozí v případě odsouzení za výše uvedený trestný čin šest měsíců až tři roky odnětí svobody.

sdb
 



Diskusní téma: Za nedávným nahlášením bomby v příbramských bankách byla neochota splatit dluh

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.