textařské a redakční služby

Z každého piva 10 korun pro svatohorský sad

23.02.2015 14:39

Každou březnovou neděli bude v restauraci Šalanda probíhat neobvyklá akce na pomoc svatohorskému sadu. Z každého tankového piva Krušovice Desítka a Krušovice Dvanáctka vypitého během březnových nedělí poputuje 10 Kč na podporu občanského sdružení Jiná krajina, které s vydatnou pomocí dobrovolníků a podporou města Příbram pečuje o svatohorský sad již od roku 2011.

„Naše Šalanda se nachází na rohu Dlouhé a Zahradnické ulice, kousek od vstupu do Svatohorských schodů. Od třešňového sadu nás tak odděluje jen pár řad domů. I proto jsme se rozhodli podpořit sympatický projekt občanského sdružení Jiná krajina a věnovat 10 korun z každé desítky a dvanáctky na obnovu sadu… Přijďte popít na zdraví svatohorské třešňovky,“ zve provozovatel restaurace Milan Herold.  

„Doposud jsme starému třešňovému sadu pomáhali jen s pilkou v ruce. Během těch pár let, se nám podařilo, pravidelným čištěním náletů a sečením trávy, vrátit místu jeho přirozenou tvář. Teď jsme pro Příbramáky připravili možnost zapojit se do péče o sad zvedáním půllitrů. A v tom jsme my Češi přece nejlepší na světě! Věříme proto, že tato neobvyklá akce bude mít u příbramské veřejnosti pozitivní odezvu,“ usmívá se předseda sdružení Martin Šperl.

Společně s dalšími nadšenci staví pod ovocnými stromy lavičky s výhledem a zajišťují každoroční mulčování trávníků, aby se lidé na tomto jedinečném místě cítili jako doma. „Letos bychom chtěli třikrát během sezóny posekat trávu v sadu, aby starý sad zůstal přístupný návštěvníkům po celý rok. Požádali jsme znovu o grantovou podporu město Příbram, ale chybí nám dvanáct tisíc, kterými musíme do projektu přispět,“ řekl Martin Šperl.

red

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.