textařské a redakční služby

Výprask pro ODS. Na značku se vymlouvat nelze (KOMENTÁŘ)

12.10.2014 07:53

Příbramská odéeska utrpěla těžký debakl ve víkendových komunálních volbách. Tento server se týden před volbami dotazoval lídra kandidátky a současného místostarosty Ivana Šedivého na to, co by považoval za úspěch. Řekl čtyři mandáty, ve skutečnosti to bude o tři méně. Nezbývalo mnoho a odéeska by ze zastupitelstva vypadla.

Šedivý hovořil o tom, že strana nemá dobrou pověst na centrální úrovni, což se odráží do podpory v Příbrami. Není to tak úplně pravda. Velký úspěch ODS v sousedních Sedlčanech svědčí o tom, že ODS automaticky nemusí mít nálepku upadající strany. Úspěšný starosta Jiří Burian zde získal – posuzováno současnou nepopularitou ODS – neuvěřitelných 43 procent. Notabene Burian postoupil do druhého kola senátních voleb. Starosta Jaroslav Melša dovedl ODS k vítězství v Dobříši (21 %).

Příbramští voliči tak příbramským patriotům z ODS spočítali všechno za poslední roky. A je to dobře. ODS se musí najít, nabrat nový dech, nové lidi a nový drive. A to se nejlépe děje v opozici. Jen v opozici se totiž ukáže, zda je strana dostatečně silná překonat období nezdaru, nebo zda na to nemá. A zda v Příbrami upadne v zapomnění.

Související: Rozhovor s Ivanem Šedivým (ODS)

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.