textařské a redakční služby

Nehody cyklistů a motorkářů: Statisícové škody, alkohol, nerespektování předpisů (FOTOGALERIE)

29.07.2014 11:57

Dopravní nehody na Příbramsku. Během čtyř dnů došlo k nehodám dvou motorkářů a dvou cyklistů. Na čtyřkolce havaroval dne 24. července v nočních hodinách osmatřicetiletý muž. V obci Dominikální Paseky při vyjíždění od místní restaurace narazil do plechového kontejneru. Poté se dopravní prostředek převrátil a najel ještě do dvou zaparkovaných automobilů. Motocyklista skončil s lehkým poraněním na hlavě v příbramské nemocnici. V době řízení neměl řádně nasazenou a připevněnou ochrannou přilbu. Způsobená škoda činí 80.000 korun.

Následující den v noci se stala nehoda v Kosově Hoře. Čtyřiadvacetiletý cyklista sjel do příkopu. Při pádu utrpěl lehké poranění, v jeho dechu bylo naměřeno 1,17 promile alkoholu. Zraněný muž tvrdil, že byl sražen předjíždějícím autem, to však bylo následným prošetřováním vyloučeno.

V sobotu 26. července havaroval jiný cyklista v Čelině. Sedmašedesátiletý muž krátce po poledni skončil na vozovce poté, co mu řidič vozidla nedal přednost v jízdě. Cyklista při pádu utrpěl vážnější zranění. Hmotná škoda byla odhadnuta na 33.000 korun.

Ani v neděli nebyl klid. Chvíli před polednem se odehrála nehoda motorkáře v katastru obce Bohutín. Dvaašedesátiletý motorkář nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do auta jedoucího před ním, které přibrzdilo kvůli vzniklé dopravní situaci. Muž vyvázl bez zranění.
Vzniklá škoda byla stanovena na 47.000 korun.

Monika Schindlová, mluvčí PČR
 

Fotogalerie: Nehody cyklistů a motorkářů: Statisícové škody, alkohol, nerespektování předpisů

/album/fotogalerie-vikendove-nehody-cyklistu-a-motorkaru-statisicove-skody-alkohol-nerespektovani-predpisu/a19-7-u-dubna-1-jpg/
/album/fotogalerie-vikendove-nehody-cyklistu-a-motorkaru-statisicove-skody-alkohol-nerespektovani-predpisu/dominikalni-paseky-jpg/

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.