textařské a redakční služby

Velká zakázka za desítky milionů v Příbrami. Výběrové řízení na rekonstrukci ulic bude vypsáno v říjnu

11.09.2014 09:12

Rekonstrukce příbramských silnic. Nejen příbramské firmy si mohou už začít brousit zuby na další velkou veřejnou zakázku, kterou se chystá vypsat příbramská radnice. Půjde o rekonstrukci několik místních komunikací. Podle projektové dokumentace může hodnota zakázky dosáhnout až 36 milionů korun bez DPH.

Předmětem  stavebních prací budou komunikace v ulicích Čechovská, Sportovní, Jinecká, Březnická, K Dolu Marie, Hrabákova a nám. Dr. Theurera.

Jde o třetí etapu rekonstrukce místních komunikací, jejíž realizace proběhne v příštím roce. Podle informací serveru pribramag.cz bude ale otevřené výběrové řízení vypsáno již v říjnu tohoto roku.

Uvedené komunikace leží na spojnici, která propojuje jednak území veřejného vybavení se zástavbou určenou k bydlení a s drobnými provozovnami, jednak se sídly úřadů a školských zařízení. Důsledkem frekventovaného užívání je velké množství výtluků.

Modernizace a rekonstrukce komunikací zahrnuje zejména odfrézování vrstev krytu vozovky, odstranění stávajících obrub v dotčených úsecích, položení nových obrub a nových vrstev krytu vozovky, rozšíření chodníků na minimální normovou šířku, provedení nového vodorovného dopravního značení a osazení nového svislého dopravního značení.

Nejvyšší projektovaná částka je kalkulována pro ulici Hrabákova a náměstí Dr. Theurera, přibližně 12 milionů korun. Zde se zrekonstruuje zejména žulová dlažba.

V ulici Čechovská a Sportovní se navrhuje zejména odfrézování vrstev krytu vozovky, odstranění stávajících obrub v dotčených úsecích, položení nových obrub a nových vrstev krytu vozovky, rozšíření chodníku, provedení nového vodorovného dopravního značení a osazení nového svislého dopravního značení. V této lokalitě se počítá s investicí do 6,6 milionu korun.

V ulici K Dolu Marie by se mohlo proinvestovat až šest milionů korun, úpravy budou podobné jako v Čechovské a Sportovní. Podobně je to s ulicí Březnická v blízkosti takzvaných finských domků, kde se počítá s projektovanou částkou 7,6 milionu korun.

Rekonstruovat se má také ulice Jinecká, kde je předpokládaná hodnota investice odhadována na 3,7 milionu korun.

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.