textařské a redakční služby

Večer v Riu byl spojen i s překvapeními. Třeba s výpadkem proudu (FOTOGALERIE)

17.02.2014 07:30

Do Rio de Janeira na brazilské karnevaly jsme se mohli přenést s třídami 4.A a 4.C v kulturním domě v Příbrami. Tento maturitní ples se konal 14. února a pro žáky i všechny hosty si přichystal nemalá a neočekávaná překvapení.

Večer odstartovala kapela Horváth Band, která také celým plesem hrála k tanci i k poslechu. Poté, co se představil moderátor Matyáš Palkovič, nechal volný parket taneční skupině Tradición, která si připravila brazilské tance. Jak jinak, když jsme byli v Riu de Janeiru.

Po tomto vystoupení konečně nastoupily ty nejdůležitější osoby tohoto večera, a to maturanti a jejich profesoři, Ludmila Brabencová a Ondřej Kopáček. Po nástupu a společném předtančení obou tříd bylo na řadě promítání maturitních klipů. Ale stalo se něco, co nikdo nečekal. Vypadl proud. Hosty určitě překvapilo, jak obě třídy začaly zpívat populární Cestu a dokázaly tím, že jsou opravdu skvělý kolektiv a že studenti zůstávají usměvaví i v nepříjemných situacích. Přibližně za 45 minut byl proud znovu spuštěn.

Kvůli tomuto výpadku se musel program trochu upravit, a tak jsme si nejdříve poslechli proslov paní ředitelky Ivy Kadeřábkové, která obě třídy výstižně charakterizovala a gratulovala jim k tomu, jakou cestu ve svém životě ušly. Poté nastal nejdůležitější bod večera, a to šerpování maturantů. Ti pak šermovali své třídní učitele a následoval přípitek. Nakonec i studenti pronesli pár slov k profesorům a hostům. Po zlatém dešti došlo na tanec, a to nejprve s profesory a poté i s rodiči.

Protože jsme byli na brazilském karnevale, znovu vystoupila skupina Tradición a začala menší škola tance, do které se zapojili snad všichni maturanti a s nimi samozřejmě řada hostů. Potom se rozjela volná zábava. Poslední připravené číslo maturantů bylo velmi barvité, vtipné půlnoční překvapení si třídy nacvičily zvlášť.

I přes výpadek proudu byl tento večer povedený a určitě na něj všichni hosté nikdy nezapomenou.

Redakční titulek. Snímky najdete na našem FB profilu - www.facebook.com/pribramag.
Alžběta Pecková, Gymnázium Příbram, Legionářů

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.