textařské a redakční služby

Ve středu byl zahájen 47. ročník Hudebního festivalu Antonína Dvořáka

01.05.2015 15:26

Ve středu večer byl slavnostně zahájen 47. ročník Hudebního festivalu Antonína Dvořáka skvělým recitálem světově uznávaného basbarytonisty Adama Plachetky. Diváci také mimo jiné vyposlechli skladby Antonína Dvořáka v podání čínské sopranistky Xianyu Yuege. Vše pod taktovkou dirigenta Tomáše Braunera v podání Plzeňské filharmonie.

Hudební festival Antonína Dvořáka se letos koná ve dnech od 29. dubna do 4. června 2015. Příbram a jeho okolí čeká devět koncertů s mottem „Antonín Dvořák očima VÝCHODU“, během nichž se představí nejen umělci ze zemí na východ od České republiky, ale také vycházející hvězdy českého a mezinárodního uměleckého světa. Ve světové premiéře zazní skladba indického charakteru inspirovaná Novosvětskou symfonií. Vstupenky na jednotlivé dny, včetně závěrečného koncertu, lze pořídit na vybraných místech konání festivalu.

„Každoročně si prostřednictvím festivalu spolu s dalšími významnými skladateli připomínáme dílo Antonína Dvořáka, který si díky dlouholetým letním pobytům ve Vysoké vytvořil s naším krajem silné pouto. Letošní dramaturgii jsme vsadili do kontextu vztahu východních kultur s Dvořákovou tvorbou. Hledáme spojitosti především s indickými kompozičními strukturami a necháme se jimi vzájemně inspirovat,“ vysvětluje programová ředitelka Hudebního festivalu Antonína Dvořáka Albína Houšková.
 
red

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.