textařské a redakční služby

Valková: Začaly jsme hrát pozdě (ROZHOVOR)

28.01.2014 15:58

Po předchozích nevydařených zápasech, které příbramské Žraločky odehrály na začátku nového roku, vyrazily v sobotu 25. ledna do sportovní haly na Děkance znovu bojovat o další body. O zápasech, které znovu odehrály v sestavě 7+1, se krátce rozpovídala jedna z úspěšných střelkyň Barbora Valková.

Jak by si zhodnotila utkání proti, v tabulce druhému, týmu Athletics Praha?
Do zápasu jsme nevstoupily správnou nohou. Úvod zápasu byl plný chyb a nedokázaly jsme hrát. Až v průběhu druhé třetiny, kdy na tabuli svítilo šest obdržených gólů, jsme začaly hrát pořádně a plnily jsme pokyny trenéra. Bohužel už bylo pozdě a přes vyrovnanou třetí třetinu jsme musely odejít bez bodu.“

Dokážeš vysvětlit, čím to bylo? Šlo o špatnou koncentraci?
O koncentraci to určitě nebylo. Věděly jsme, co nás čeká a byly jsme na to připravené. Snažíme se hrát jiný, novější systém a stále ho musíme trénovat. Určitou váhu hrálo i to, že nás bylo málo a nemohly jsme jít do zápasu od začátku naplno.

Nesl se ve stejném duchu i druhý zápas, kdy jste hrály proti ženám Bohemians C?
Od úvodu jsme hrály tak, jak jsme hrály poslední třetinu s Athletics. Soupeře jsme překvapily a myslím, že jsme byly překvapeny samy, že nám to funguje. Byly jsme schopné několik minut držet soupeře v jejich obranném pásmu. Snažily jsme se udržet remízový stav, ale v těsném závěru jsme obdržely gól. Bohužel nás trápila po celý zápas koncovka a přes velké množství šancí jsme nedokázaly vyrovnat.
Pro nás byla prohra velikým zklamáním. Dokázaly jsme hrát vyrovnaný zápas s týmem, který je sice veden jako tým C Bohemians, ale hráčky hrají vyšší soutěže. Ale bylo vidět, že systém funguje a když ho budeme dodržovat, můžeme hrát vyrovnané zápasy i s týmy z horních pater tabulky.

Dokážete i s takovým týmem hrát až do konce vyrovnaný souboj, co se fyzických sil týče? Přece jen hrát zápasy v sestavě 7+1 je asi náročné především i po této stránce.
Je to náročné, to určitě. Tři hráčky nemohly jet kvůli nemoci, tak se snad do dalšího turnaje tým posílí.

Poslední otázkou se zeptám, jaký máš názor na to, proč je obecně v Příbrami malý zájem o ženský florbal? Čím myslíš, že to je?
Příbram je poměrně malé město a je tu mnoho jiných sportovních oddílů (volejbal, fotbal, tenis, mažoretky, aerobic, plavání, krasobruslení, gymnastika, cheerleading). Florbal nemá tolik lidí v podvědomí a natož ten ženský. Například můj soused se diví, že to vůbec hrají holky. Nicméně bych odhodila zábrany a přišla si trénink s námi vyzkoušet. Je to zajímavý kolektivní sport, ze kterého má člověk spoustu zábavných vzpomínek.“

Lucie Novotná, FC Žraloci Příbram

Diskusní téma: Valková: Začaly jsme hrát pozdě (ROZHOVOR)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.