textařské a redakční služby

Vacek: Vadily mi hanlivá kampaň i porušení novinářské etiky (ROZHOVOR)

13.10.2014 13:02

S Josefem Vackem jsme hovořili o víkendových volbách do příbramského zastupitelstva.

Jak jste spokojeni s volebním ziskem KDU-ČSL?
Trochu nás mrzí, že jsme zůstali před branami. Na druhou stranu KDU-ČSL získala 4,5 procenta hlasů oproti 3,6 procentům volebního zisku v minulých komunálních volbách 2010. Osobně mne také potěšil zisk 815 preferenčních hlasů. Každopádně je to pro naši stranu i pro mne osobně závazek, abychom se nadále k příbramským veřejným záležitostem vyjadřovali.

Co vás v letošních komunálních volbách nejvíce překvapilo?
Drsná „antikampaň“ prostřednictvím hanlivých a zesměšňujících obrázků šířených především sociálními sítěmi. A také porušení novinářské etiky ze strany Jaroslava Hodrmenta, který neváhal na svém portálu pribramsko.eu publikovat politicky jednostranné a hanlivé texty přispěvatele vystupujícího pod falešnou identitou Jan Šťastný. Kritizováni nebyli pouze kandidáti Hnutí ANO a jejich spřátelených kandidátek.

Kam se podle vás bude Příbram ubírat na základě výsledků voleb?
Na první pohled se nabízí koalice Hnutí ANO s TOP 09. Avšak vzhledem k jisté rezervovanosti lídrů TOP 09 a jejich doporučení nevytvářet na místních úrovních společné koalice s ANO, jsem zvědav na rozhodnutí příbramské topky. Pokud do společné vlády nevstoupí, přichází na řadu záložní varianta s „Královo“ Šancí pro Příbram a možná také solitéra Pavla Pikrta z ČSSD.

sdb
 

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.