textařské a redakční služby

V Zalužanech zemřelo přes 1300 prasat, škoda je pět milionů korun

07.09.2014 10:31

Uhynulá zvířata v Zalužanech. V pátek 5. září začali příbramští policisté vyšetřovat rozsáhlý úhyn zvířat ve vepříně v Zalužanech na Příbramsku. „Na místo úhynu se společně s kriminalisty dostavili i inspektoři středočeské veterinární správy. Z výsledků prvotního šetření na místě, jakož i provedeného ohledání místa bylo zjištěno, že v nově zrekonstruovaném a zmodernizovaném vepříně uhynulo 1339 prasat,“ řekl tiskový mluvčí středočeské policie Zdeněk Chalupa.

Škoda vzniklá úhynem byla předběžně vyčíslena na částku 4.800.000 korun. Podle Chalupy je jednou z prověřovaných verzí i možná technologická chyba na zařízení, které zajišťuje větraní prostoru vepřína.

„Rozhodujícím faktorem pro určení příčiny úhynu bude výsledek samotné pitvy uhynulých zvířat a závěry šetření pracovníků státní veterinární správy,“ uvedl Chalupa.

Policejní komisař zahájil úkony trestního řízení a v současné době byl tento případ kvalifikován jako přečin porušení povinností při správě cizího majetku z nedbalosti. „Případnému viníkovi tak hrozí půlroční trest odnětí svobody nebo zákaz činnosti,“ dodal Chalupa.

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.