textařské a redakční služby

V ulici Osvobození naměřili řidiči téměř 110 kilometrů v hodině

26.03.2014 11:57

Příbram (Příbramsko) - Od začátku tohoto týdne začala Městská policie Příbram měřit rychlost na území Města Příbram a v přilehlých obcích. Po dohodě s Dopravním inspektorátem Policie ČR byly vymezeny úseky měření, mezi které byly zahrnuty i požadavky občanů města přednesené na zasedáních zastupitelstva.



Na základě požadavku bezpečnostní komise byl radar v minulém roce zaslán na servisní opravu a koncem loňského roku byl opět zprovozněn. Všichni strážníci museli být nově proškoleni. „V souvislosti s platnou legislativou je obecní policie za účelem zvýšení bezpečnosti provozu na pozemních komunikacích oprávněna měřit rychlost vozidel, kdy tuto činnost vykonává výhradně na místech určených Policií ČR a přitom postupuje v součinnosti s PČR,“ vysvětlil Luboš Řezáč, zástupce velitelky Městské policie Příbram.

„Četnost používání radaru je odvislá od běžného výkonu služby. Místa a čas pro měření jsou schvalována Policií ČR. Kromě jiných ulic ve městě je v tomto plánu zařazena také ulice Hornických učňů,“ řekl starosta města Pavel Pikrt. Právě v této ulici si lidé stěžovali na nebezpečné dopravní situace.  

Poslední měření proběhlo například v ulicích Osvobození, Školní a Husova. Při tomto měření bylo vyřešeno 23 přestupků blokově a jeden přestupek byl předán příslušnému správnímu orgánu. „V tomto případě byla řidiči v ulici Osvobození naměřena rychlost 107 km/h,“ dodal Řezáč.

red



Diskusní téma: V ulici Osvobození naměřili řidiči téměř 110 kilometrů v hodině

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.