textařské a redakční služby

V příbramském Tesku odevzdali lidé přes 1,5 tuny potravin pro potřebné (FOTOGALERIE)

24.11.2014 15:46

Farní charita Příbram se společně s příbramskou prodejnou Tesco v sobotu 22. listopadu zapojily do Národní potravinové sbírky 2014. Během ní mohli lidé v příbramském supermarketu na Zdaboři nakoupit a následně darovat jídlo potřebným. Během celého dne se nakonec v Příbrami podařilo vybrat 1550 kilogramů potravin.

V České republice se letos při Národní potravinové sbírce vybralo celkem 173 tun potravin – téměř třikrát více než vloni. Nakupující za jediný den darovali 146 tun (vloni 55 tun), firmy navíc přispěly 25,5 tunami (vloni 11 tun). A na internetu přes server damejidlo.cz lidé darovali v přepočtu další 1,6 tuny jídla. Pro představu, celkové vybrané množství se rovná přibližně 350.000 porcí jídla.

Počet lidí v Příbrami, kteří potřebují využívat potraviny z potravinové banky, neustále stoupá – jedná se přibližně o 20 procent populace Příbramska. Tuto skupinu tvoří především matky-samoživitelky, lidé bez domova nebo senioři,“ informovala místostarostka Alena Ženíšková, koordinátorka a garant sbírky v Příbrami.

Lidé nakoupili podle vlastního výběru trvanlivé potraviny, které po zaplacení předali za pokladnami pracovníkům Charity Příbram a dobrovolníkům. Akce začala v osm hodin ráno a skončila v osm hodin večer. Dobrovolníci u vchodu rozdávali veřejnosti letáčky se seznamem konkrétních vhodných potravin. V tomto seznamu byly například konzervy, sáčkové polévky, trvanlivé uzeniny, cukr, luštěniny, těstoviny, rýže, olej, sirupy, kompoty, čaj, mouka, krupička, piškoty, cukrovinky nebo cereálie.

Sbírku Potraviny pomáhají organizuje odborná platforma Byznys pro společnost společně s Českou federací potravinových bank a Armádou spásy. Akce proběhla po celé České republice ve více než 160 prodejnách obchodních řetězců Tesco, Kaufland, Penny Market, Globus a Albert a ve všech prodejnách DM. Stejně jako minulý rok zde byla možnosti koupit a darovat trvanlivé potraviny na pomoc lidem v nouzi v charitativních zařízeních daného kraje. Sbírka, spolu s projektem Potraviny pomáhají, upozorňuje na nedostatek potravin mezi některými skupinami obyvatel, jako jsou senioři, matky s dětmi nebo rodiny v tísni a umožňuje projevit solidaritu a pomoc konkrétním a adresným způsobem.

red
 

Fotogalerie: V příbramském Tesku odevzdali lidé přes 1,5 tuny potravin pro potřebné (FOTOGALERIE)

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.