textařské a redakční služby

V Příbrami se představí nejlepší čeští ilustrátoři

10.06.2014 19:55

Příbram (Příbramsko) - Ve čtvrtek 12. června v příbramské Galerii Františka Drtikola slavnostně zahájí výstavu Ilusnář/sny, skutečnost a ilustrace.

„Každý vystavující se návštěvníkům představí třemi tematickými okruhy: 1) Kniha, kterou jsem ilustroval; 2) Kniha, kterou mám nejraději; 3) Můj sen (nejen o knihách),“ sdělila serveru pribramag.cz Hana Ročňáková.



Vystavují: Jindra Čapek, Lucie Dvořáková, Olga Franzová, Renáta Fučíková, Nanako Ishida, Zdena Kabátová – Táborská, Václav Kabát, Jindřich Kovařík, Zdenka Krejčová, Barbora Kyšková, Jarmila Marešová, Eva Natus - Šalamounová, Tomáš Řízek, Milan Starý, Eva Sýkorová-Pekárková, Barbara Šalamounová, Eva Šedivá, Lenka Vybíralová.

Výstava vznikla ve spolupráci s Klubem ilustrátorů dětské knihy. Tato organizace sdružuje špičkové české ilustrátory a pečuje o udržení kvality ilustrací a výtvarné podoby dětských knih. Spolupracuje s Obcí spisovatelů, Obcí překladatelů a českou sekcí IBBY (International Board on Books for Young People) při UNESCO.

„Společně s Památníkem národního písemnictví každoročně pořádají soutěž o Zlatou stuhu (výroční ocenění nejlepších autorů, ilustrátorů a překladatelů literatury pro děti a mládež). V letošním roce byla Zlatou stuhou za celoživotní dílo oceněna Eva Natus-Šalamounová (1934–2014), jejíž práce jsou vystaveny společně s pracemi členů Klubu ilustrátorů,“ dodala Ročňáková.

Na vernisáži výstavy, která začíná v 17.00, vystoupí Jiří Stivín.

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.