textařské a redakční služby

Na rybníku „Fialák“ se propadl velitel hasičů (FOTOGALERIE)

20.02.2015 11:48

V pátek 13. února 2015 krátce před 11.00 byla vyslána jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Příbram na záchranu osoby, pod kterou se prolomil led zamrzlé hladiny rybníka „Fialák“. Osoba se měla podle tísňového volání nacházet asi 20 metrů od břehu. Jednotka vyrazila na místo s technikou CAS 24 MB Atego s přívěsným člunem, PPLA MB Atego a první ostrý zásah si odbylo i nové velitelské vozidlo Škoda Yeti.

Po příjezdu na místo události velitel zásahu průzkumem zjistil, že se jedná o prověřovací cvičení a osoba propadlá ledem je pouze kolega – figurant oblečený do suchého oděvu do vody. I přesto však probíhal zásah, jakoby šlo o život. Členové jednotky se za pomoci člunu, který smýkaly po zamrzlé hladině, dostali až k zachraňovanému. Toho ihned vytáhli přes hranu dovnitř člunu a poté je zbylí členové družstva přitáhli pomocí lana ke břehu.

Zachráněný se však místo vděku rozhodl zasahujícím zpestřit jejich zásah a vydal se k díře v ledu, kde se ještě několikrát propadl. Hasiči si tak mohli vyzkoušet různé způsoby záchrany ze zamrzlé hladiny rybníka například pomocí nastavovacího žebříku nebo plovoucí smyčky.

Nutno dodat, že vedoucí cvičení, který byl zároveň i figurantem, nakonec vzal poslední záchranou za vděk a i přes použití suchého oděvu do vody se šel s radostí převléct do vyhřátého automobilu. Na závěr cvičení byly velitelem zásahu a vedoucím cvičení shrnuty poznatky, které jednotka cvičením získala.

Pavel Šušola, vyšetřovatel požárů, ÚO Příbram
 

Fotogalerie: V Příbrami se na rybníku „Fialák“ propadla ledem osoba (FOTOGALERIE)

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.