textařské a redakční služby

V Příbrami se konala závěrečná konference projektu Comenius Regio, němečtí partneři nepřijeli

26.06.2014 14:18

Příbram (Příbramsko) - Ve středu 25. června se ve společnosti Kovohutě Příbram uskutečnila závěrečná konference projektu Comenius Regio.

Partnery projektu mezinárodní spolupráce na úrovni obcí a regionů byly město Příbram, OA a VOŠ Příbram, Základní škola, Příbram VII, 28 října 1 a Okresní hospodářská komora Příbram. Partnery z Německa byly Krajský úřad Birkenfeld, Střední odborná škola ekonomická Idar-Oberstein, Svaz průmyslu drahokamů a diamantů Idar-Oberstein a Svaz průmyslu šperků a výrobků z kovů Idar-Oberstein. Na závěrečnou konferenci do Příbrami však účastníci z Německa nepřijeli.



„Projekt Comenius Regio je jedním z programů celoživotního učení, který finančně podporuje oboustrannou mezinárodní spolupráci na úrovni obcí a regionů. Umožňuje úřadům s působností ve školním vzdělávání, školám a dalším organizacím z obou regionů spolupracovat na jednom nebo více tématech společného zájmu,“ uvedl radní a zároveň manažer projektu Juraj Molnár.

Podle radnice projekt mapoval regionální trh práce s ohledem na profesní uplatnění absolventů různých středních škol a zabýval se historickým vývojem zaměstnanosti na Příbramsku. Hlavními výstupy projektu byly podle města sestavení portfolia vzdělávací nabídky středních škol Příbramska a vytvoření praktikantské burzy.

„Během dvouletého cyklu projektu bylo uskutečněno několik ´mobilit´ do Německa, konkrétně do spolkové republiky Rheinland-Pfalz, ve které se nachází naše partnerské instituce. Naopak naši němečtí kolegové nás také v průběhu dvou let několikrát navštívili,“ řekl příbramský starosta Pavel Pikrt.

red

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.