textařské a redakční služby

V Příbrami nejde o cyklostezky, ale o dotace z EU (NÁZOR, FOTOGALERIE)

28.09.2014 19:32

Dovolím si porovnat cyklostezky v jiných městech s těmi příbramskými. Často jsme slyšeli z vedení města, že to jinak nejde a v jiných městech to funguje stejně. Tak jak to je jinde.

První město je Přelouč. Zde je třeba jedna cyklostezka rozdělena středovým zvýšeným pásem od chodníku. Ostatní jsou vyznačeny na vozovce a dokonce i v protisměru. Řidič je upozorněn dodatkovou tabulkou, že zde může potkat cyklistu.

Další město je Karviná. Zde je zřetelně vyřešen přejezd cyklistů přes silnici. Vedle přechodu pro chodce je vyznačen i pruh pro cyklisty. Na jedné křižovatce jsou hned dvě mapy města. Na jedné z nich jsou i podrobné trasy cyklostezek. Vše doplněno vysvětlivkami ve čtyřech jazycích.

Jak je vidět, jde všechno. Jenom se musí chtít. Dá se rozdělit, udělat přejezd přes křižovatku, označit na mapě města. V Příbrami nemáme vyznačené cyklostrasy na mapách, protože tu nemáme žádné mapy.

U Q-klubu by mohla být oddělená cyklostezka od chodců. Místa je tam dost. Bohužel není. Mohla by být označena na silnici přes Ryneček. Není. Stejné to je i jinde po městě. Zajímavá je i cena za novou cyklostezku – Hořejší Obora – Flusárna. Celkem 720 metrů za pět milionů korun. Jeden metr tak vyšel na 7000 korun. Každý, ať posoudí sám, zda je to cena reálná. V Příbrami jde totiž spíš než o cyklostezky o dotace z EU.


Obsah příspěvku nemusí vyjadřovat stanovisko redakce. Redakční titulek.
Vladimír Srnka, Otevřená radnice

Fotogalerie: V Příbrami nejde o cyklostezky, ale o dotace z EU (NÁZOR, FOTOGALERIE)

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.