textařské a redakční služby

V kraji je 278 kilometrů cyklostezek, kraj chce podpořit vznik dalších

15.07.2014 09:23

Nové cyklostezky pro Středočeský kraj. Středočeský kraj se připojil k projektu Česko jede, který je zaměřený na podporu forem bezmotorové dopravy a aktivní turistiky v zemi ve vazbě na veřejnou dopravu. „Jeho prostřednictvím bude v souladu s Národní strategií rozvoje cyklistické dopravy České republiky pro léta 2013–2020 probíhat podpora cykloturistiky,“ uvedl středočeský hejtman Miloš Petera.



Středočeský kraj se do projektu „Česko jede“ již zapojil - a to uveřejněním cyklotipů na internetovém portále ceskojede.cz. Asociace měst pro cyklisty se ve smlouvě zavazuje k propagaci, publicitě a metodické podpoře Středočeského kraje v souvislosti s uskutečněním projektu. Umožní také zástupci kraje členství v poradním sboru.

Kraj se ve smlouvě zavazuje podporovat a propagovat cyklistickou dopravu, bezpečnost i projekt „Česko jede“. Dále kraj bude poskytovat Asociaci měst pro cyklisty informace a data pro národní web, reklamní kampaň a pro propagační materiály projektu.

Smlouva současně obsahuje ujednání, že v rámci své agendy bude Středočeský kraj podporovat obce v dobudování a údržbě cyklistické infrastruktury na síti dálkových cyklotras ČR, na trasách EuroVelo a přeznačení dálkové sítě cyklotras ČR na svém území.

„Středočeský kraj disponuje cyklostezkami, které jsou dohromady dlouhé asi 278 kilometrů a jsou jedním z turistických lákadel a příjemnou možností, jak poznávat Středočeský kraj. V loňském roce přibylo na území kraje 19,7 kilometrů nových cyklostezek za přispění peněz z evropských fondů,“ doplnil radní pro oblast regionálního rozvoje Karel Horčička.

red

Diskusní téma: V kraji je 278 kilometrů cyklostezek, kraj chce podpořit vznik dalších

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.