textařské a redakční služby

V Brdech cvičili policisté z pořádkové jednotky, zasahují třeba proti fotbalovým chuligánům (FOTOGALERIE)

30.05.2014 10:37

Příbram (Příbramsko) - Středočeští policisté z pořádkové jednotky cvičili včera v Brdech. Jejich úkoly se týkaly zejména zákroků na velkém prostranství. „Podstatou bylo dostat dav demonstrantů pryč do menších uliček bez pomoci vozidel a tam pak následně problémové občany zpacifikovat. Dále používali nové donucovací prostředky, šlo o ruční vrhače,“ sdělila pribramag.cz mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.  



Policisté z pořádkové jednotky vyjíždějí tam, kde se objeví větší počet osob a existuje potenciál pro vznik nepokojů. „Stojí mnohdy proti přesile rozvášněných fanoušků nebo davu extrémistů, kteří neváhají vzít do rukou dlažební kostky či zápalné lahve. Jsou v prvních řadách a chrání bezpečnost bezúhonných občanů, zajišťují veřejný pořádek a chrání majetek,“ řekla mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Policisté jsou vystaveni psychickému i fyzickému stresu – musí vydržet několikahodinové akce i v extrémních teplotách, kdy výstroj a oblečení váží až 15 kilogramů.

Pořádková jednotka Středočeského kraje vznikla před 15 lety a čítá 270 členů v šesti skupinách, které jsou dislokovány v okresních městech včetně Příbrami.

„Policisté z této jednotky posilují výkon služby v rámci bezpečnostních opatření, například riziková fotbalová utkání, srazy a pochody extrémistických skupin, koncerty, hudební festivaly, návštěvy státníků. Ročně zajišťují přes třicítku různých akcí,“ uvedla policejní mluvčí.

S pořádkovou policií zpravidla kooperují členové takzvaného antikonfliktního týmu, který se snaží předejít incidentům, a to formou vysvětlování a komunikace.


Tip: Snímky najdete na našem FB profilu - www.facebook.com/pribramag.

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.