textařské a redakční služby

Už na začátku školního roku by se mělo jezdit ulicí 28. října

29.07.2014 11:35

Rekonstrukce ulice 28. října. K opětovnému otevření ulice 28. října v Příbrami by podle informací příbramské radnice mělo dojít na konci srpna. Do této chvíle bude ulice uzavřena v celé své délce a platit budou nadále i objízdné trasy. Do konce září by pak měla být stavba ukončena kompletně, tedy včetně chodníků, laviček či herních prvků.

„V rámci urychlení a homogenizace celého povrchu se rozhodlo, že se ulice udělá celá v kuse a pro dopravu se otevře od začátku září. Díky jednáním s firmou Strabag se nám celou stavbu podařilo uspíšit o celý měsíc,“ sdělil serveru pribramag.cz příbramský starosta Pavel Pikrt.

Původně mělo dojít k předání až na konci října. „Chceme tak vyjít vstříc nejen rodičům, kteří do škol a školek v této ulici vozí své děti, ale také samotným obyvatelům ulice,“ dodal Pikrt.

Nyní končí první etapa, v rámci které došlo ke kompletnímu vyfrézování a položení obrubníků a částečně zbudování chodníků. Dále se má pokračovat právě přípravou asfaltového povrchu silnice. „Když je povrch položen souvisle v celé délce, za tepla a bez přerušení, pokládka je o mnoho kvalitnější,“ vysvětlil Richard Hadač z odboru silničního hospodářství a investic.

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.