textařské a redakční služby

Únorový program knihovny začíná komponovaným pořadem Písničky

23.01.2015 16:34

V úterý 3. února od 18.00 proběhne vystoupení Jirky Hejnice (kytara, baskytary, zpěv), který vystoupí s komponovaným pořadem Písničky. Uslyšíte ohlédnutí muzikanta za jeho dosavadní písničkářskou a textařskou tvorbou. Polovina písniček, které zazní na tomto vystoupení, bude mít svoji světovou premiéru. Obsahem vystoupení budou různé pohledy (různé písničky) na shodná životní témata. Aby došlo k hudebnímu jiskření a improvizaci, tak Jirku Hejnice v jeho písničkářském snažení doprovodí hosté: Ivan Korený (kytary), Otto Hejnic (conga, cajon), Jarda Slepička (klávesy).

Ve čtvrtek 5. února od 17.00 opakujeme (pro obrovský zájem) přednášku Jiřího Schmidta Zapomenuté brdské hrady II. Řeč bude o hradech: Příbram, Drahlín, Rožmitál pod Třemšínem, Hořovice, Březnice, Hrochův Hrádek, Stražiště, Bozeň a Lopata. Na přednášce se dozvíte, co je známo z historie hradů, kdo je vlastnil, jak vypadaly v době své největší slávy, zda a kdy byly vypleněny, jak vypadají v současnosti, jak se k nim dostanete a mnoho dalších informací, které budou podtrženy fotografiemi.

V úterý 10. února od 17.00 proběhne další díl z cyklu Dějin umění Jany Froňkové. Společně navštívíme Antické Řecko a zavzpomínáme na jeho kulturu, architekturu, malířství a sochařství. Poznáme Krétu, palác krále Mínoa v Knóssu, Mykény a Tírynth. Mluvit budeme o Řecku homérském, archaickém a helenistickém.

V úterý 17. února od 17.00 proběhne třetí pokračování toulek po Zapomenutých brdských hradech pana Jiřího Schmidta. Tentokráte se společně podíváme na Vargač, Příbram, Hradec u Dobříše, Pičín, Mítov, Strašná skála, Zelená Hora, Potštejn a Hradec u Hudčic. Dozvíme se něco málo z historie hradů, o jejich současném stavu a samozřejmě nebudou chybět fotografie a informace o přístupnosti objektů.

V úterý 24. února od 17.00 proběhne přednáška Martina Hojdy Strečink a automasáž proti bolestem. K prevenci před bolestí a zraněním nám vydatně pomáhají techniky jako protahování svalů (strečink) a masáže. Ukážeme Vám soubor několika hlavních protahovacích cviků. Místo klasické masáže můžeme zvolit ekonomičtější a i časově dostupnější metodu automasáže. Tu lze doplnit pomocí různých pomůcek, jako jsou tvrdé válce, koule a vibrační kruhy. Jak na to se dozvíte právě na této přednášce.

Každé únorové pondělí od 16.30 budou v ředitelně knihovny probíhat setkání nad Texty z 20. století se Stanislavem Sloupem.

Všechny akce proběhnou v hlavní budově Knihovny Jana Drdy (nám. T. G. Masaryka 156).
Pozn.: Vstupenky na vystoupení J. Hejnice, Antické Řecko a Strečink a automasáž jsou k dispozici na Informačním centru Knihovny Jana Drdy (na Zapomenuté brdské hrady je vstup volný).

Václav Chvál, manažer Knihovny Jana Drdy

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.