textařské a redakční služby

Ty by si mě musel kolíbku dělati, do dřeva netíti… (GLOSA)

23.04.2015 13:11

Při projednávání návrhu na přejmenování ulice Zdeňka Vojíře v Příbrami I zaznělo několik pozměňujících návrhů. Zastupitelka Dagmar Říhová navrhla pojmenování po hrdinech Heydrichiády v Příbrami, konkrétně po Antonínu Stočesovi či profesoru Lukešovi. Radní Václav Dvořák vysoce ocenil památku jak profesora Lukeše, tak Václava Stočese. Inu, kdo se nejmenuje Václav, nemá šanci na ulici v Příbrami.

V diskusi zazněla polemika o tom, jaké informace mají poskytovat úředníci radnice zastupitelům a kdo je při zajišťování informací pro zastupitele bude platit. Sbírka na chudé ovšem vyhlášena nebyla.

Zastupitelstvo se neobešlo bez mediálně přitažlivé otázky, kdo produkuje v Příbrami více odpadů a jak a kam je ukládá, či spíše odhazuje. Sláva, budeme soutěžit o Špindíru roku.

Zastupitel Petr Kareš projevil přání být u každého kácení stromů v Příbrami, ne snad kvůli tomu, že by mu pohled na padající strom dělal dobře na duši, ale proto, že by chtěl kácet pouze tehdy, když je to nezbytně nutné. Zastupitelstvo si příště zapěje – ty by si mě musel kolíbku dělati, do dřeva netíti.

Zastupitele Josef se zajímal, zda bude jezdit letos hornický vláček po městě. Pan starosta vysvětlil, že policie má výhrady k tomu, že vláček jede pomalu a dopravně kalamití. Ši ši ši ši húú.


Redakční titulek. Obsah příspěvku nemusí vyjadřovat stanovisko redakce.
Vladimír Král, zastupitel

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.