textařské a redakční služby

Tři roky pronásleduje bývalou partnerku, nyní má zakázaný kontakt

19.05.2014 11:51

Příbram (Příbramsko) - Ze tří trestných činů byl minulý týden obviněn osmatřicetiletý muž z Příbrami, kriminalisté zahájili jeho trestní stíhání pro přečin nebezpečné vyhrožování, nebezpečné pronásledování a vydírání. Za tyto skutky stanovuje trestní zákoník až čtyři roky odnětí svobody.



„Od roku 2011 do současné doby tento muž vyhrožuje a vydírá svou bývalou, o osm let starší partnerku. Vytrvale a intenzivně ji kontaktuje v jakoukoli denní či noční dobu sms zprávami či voláním. Opakovaně zvoní u jejích vchodových dveří, čeká na ni před domem, chodí za ní do zaměstnání a po skončení pracovní doby ji pronásleduje až k jejímu bydlišti,“ sdělila dnes pribramag.cz mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Podle policie ji chce prostřednictvím vulgárních nadávek a vyhrožováním smrtí donutit, aby nadále zůstala ve společném partnerském vztahu. „Tvrdí jí také, že usmrtí i jejího nového přítele, pokud nějakého bude mít a dále celou její rodinu. Intenzita jeho jednání se neustále zvyšuje a žena věc již několikrát oznamovala na policii, přesto muž ve svém chování pokračuje,“ dodala mluvčí.

V pátek 16. května vydalo příbramské státní zastupitelství předběžné opatření, ve kterém se obviněnému zakazuje styk s osobou poškozenou. Ženu nesmí kontaktovat jak osobně, tak ani telefonem, elektronicky, písemně či jiným způsobem.

red
 



Diskusní téma: Tři roky pronásleduje bývalou partnerku, nyní má zakázaný kontakt

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.