textařské a redakční služby

Švenda: Lidé se nerozhodují jen podle billboardů, to je dobrá zpráva (ROZHOVOR)

16.10.2014 07:19

S Václavem Švendou z TOP 09 Příbram jsme hovořili o průběhu a výsledku komunálních voleb.

Jak vnímáte výsledek voleb do příbramského zastupitelstva?
Výsledek voleb vnímám velmi pozitivně. Podařilo se nám přesvědčit veřejnost, že jsme udělali kus práce. Navýšili jsme počet zastupitelů o jednoho.

Co vás na volbách překvapilo?
Překvapil nás výrazný úspěch Hnutí ANO, což svědčí o tom, že ač byla nižší volební účast, přišli především nespokojení voliči.

Nemyslíte, že ANO spíše těžilo z výrazné podpory na centrální úrovni? Že zkrátka toto politické hnutí uspělo v Příbrami především díky jeho všeobecné popularitě a vzestupu?
Myslím, že je to kombinace obojího. Projevila se dlouhodobá nespokojenost lidí, to je vidět na volebním výsledku ČSSD, a samozřejmě i to, že ANO momentálně spěje k vrcholu své popularity.

Vás jistě těší propad současné koalice ODS a ČSSD, proti které jste dlouhodobě vystupovali. Co to ale bude znamenat pro Příbram, protože do zastupitelstva přijde velká řada nováčků? Jak se to může projevit ve fungování radnice?
Zcela určitě čeká nové zastupitelstvo i nové vedení města obrovské množství práce. Nikdo učený z nebe nespadl, ale věřím tomu, že vůle něco změnit a pro Příbram něco udělat se projeví pozitivně.

Co vás překvapilo na formě volební kampaně?
Jsem mile překvapen z toho, že obří investice do propagace neznamenají automaticky volební zisk. Například Šance pro Příbram, která měla nejdražší kampaň, zas tak výrazně voliče nepřesvědčila. Možná sehrálo roli, že tam mají více nováčků a jediný pan Kareš byl známý zastupitel. Lidé se tedy rozhodují podle něčeho jiného než billboardů, to je dobrá zpráva. Trochu mě mrzelo, že kampaň byla více negativní a osobní než v minulých volbách. To je ale asi trend celorepublikově.

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.