textařské a redakční služby

Svátky na Příbramsku: Nehody, napadení, krádeže…

03.01.2014 12:40

O Štědrý den jsme řešili dvě dopravní nehody. V ranních hodinách sjel třiapadesátiletý řidič v zatáčce mimo vozovku a následně vjel do lesního porostu. Na jeho vozidle zůstala škoda 110.000 korun. Odpoledne vběhla srna do jízdní dráhy BMW, které projíždělo lesním úsekem u Rosovic. Večer nám bylo oznámeno, že kdosi neznámý vykradl během odpoledne rodinný dům v Sedlčanech. Vzal si lodní motor, snowboard s vázáním, notebook a motorkářskou kombinézu, vše v hodnotě 71.000 korun.

Během noci z 23. na 24. prosince zavítal zatím nezjištěný pachatel do prodejny galanterie v Příbrami, nic tu však nakonec neodcizil. Tu noc přitáhla pozornost jakéhosi nenechavce drogerie v Brodské ulici. Zmizely zde parfémy, holicí potřeby, svíčky a další věci. Zloděj za sebou zanechal škodu ve výši 78.000 korun. Že by sháněl na poslední chvíli nějaké vánoční dárečky?

Z úterý na středu bylo provedeno vloupání do herny v Žežické ulici v Příbrami. Zlodějíčkovi se hodily peníze, alkohol a cigarety. Škoda byla odhadnuta na 7000 korun. Došlo také k vykradení auta stojícího v Dobříši. Ze zavazadlového prostoru odnesl pachatel elektrikářské nářadí a pivo.

Na Boží hod se také staly dvě nehody. V jednom případě devětapadesátiletý řidič špatně zabrzdil své vozidlo značky Opel Vectra. Poté, co motorista ušel asi 20 metrů od zaparkovaného auta, uslyšel náraz. Vůz se rozjel a skončil v kontejnerech na tříděný plast, vzniklá škoda byla vyčíslena na 11.000 korun.

Další havárie se odehrála v katastru obce Chrást. Třiašedesátiletý šofér dostal v zatáčce smyk a narazil v protisměru do elektrického zařízení, poté se automobil ještě přetočil přes střechu. Řidič utrpěl naštěstí pouze lehká zranění a po ošetření v nemocnici byl propuštěn do domácího léčení. Na autě však zůstala škoda, která činí 95.000 korun. Dále zmizelo v obci Luhy vozidlo značky Škoda Superb, jeho majiteli tím vznikla škoda 150.000 korun.

Ani druhý svátek vánoční nebyl zcela klid. Přijali jsme oznámení o dvou fyzických napadeních v příbramských restauracích a také došlo k dalším dvěma dopravním karambolům. První havárie byla v dopoledních hodinách v katastru obce Nečín, kdy jednasedmdesátiletý řidič skončil s vozem v příkopu a jeho spolujedoucí s lehkým zraněním v nemocnici. Odpoledne neznámý motorista při couvání ve Smetanově ulici v Příbrami naboural do zde zaparkovaného auta, z místa však ujel. Ten den také hořela mobilní toaleta u hřbitova v Příbrami a během noci zloděj vykradl prodejnu v Pečicích.

Monika Schindlová, mluvčí příbramské policie

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.