textařské a redakční služby

Student svatohorského gymnázia získal první místo na konferenci Jsem mladý vědec! AV ČR

14.04.2014 16:12

Jsem mladý vědec! Tak zní název studentské vědecké konference, kterou pořádala ve dne 10. a 11. dubna Akademie věd České republiky v rámci jejího projektu na hledání nových vědeckých talentů Otevřená věda. Konference proběhla v Národní technické knihovně v Praze a zúčastnilo se jí na 90 talentovaných mladých vědců, kteří představili výsledky svých odborných stáží na pracovištích Akademie věd a univerzit zapojených do projektu Otevřená věda.



Konference měla i svého zástupce z Příbrami, Jakuba Pograna, studenta Gymnázia pod Svatou Horou, který zde představil výsledky své práce na téma „Proudění vzduchu při subsonických, transsonických a supersonických rychlostech – experimentální výzkum s podporou počítačových simulací“. Tedy výzkum, který je prakticky aplikovatelný například letectví.

Jakubova práce v Ústavu termomechaniky AV ČR pod vedením lektora Ing. Davida Šimurdy, Ph. D. byla na konferenci, koncipované jako soutěžní přehlídka, oceněna jako nejlepší v oboru matematika a informační technologie. Mladý vědec tak získal možnost postoupit na mezinárodní vědeckou soutěž v Bruselu.

Sám Jakub k ocenění říká: „Stáž i konference pro mne byly úžasnou zkušeností. Atmosféra na konferenci byla výborná, protože porota i stážisté byly mladí lidé zapálení pro svoje obory. Chtěl bych poděkovat za podporu rodině, mému lektorovi Davidu Šimurdovi a Gymnáziu pod Svatou Horou, které mne ve všech mých aktivitách podporovalo.“

Gymnázium pod Svatou Horou tak má po Do Hoang Diep, která se stala absolutní vítězkou národního finále Soutěže vědeckých a technických projektů středoškolské mládeže EXPO Science AMAVET, dalšího nadějného vědce, který bude v zahraničí reprezentovat Českou republiku.

Tomáš Bílek, Gymnázium pod Svatou Horou



Diskusní téma: Student svatohorského gymnázia získal první místo na konferenci Jsem mladý vědec! AV ČR

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.