textařské a redakční služby

Starosta Podlesí: ANO pro Podlesí si mohlo propagaci do zpravodaje poslat také

08.10.2014 13:33

Také v Podlesí přiostřuje kampaň před víkendovými komunálními volbami. Předmětem posledního sporu se stala skutečnost, že v posledním vydání obecního zpravodaje byly otištěny prezentace čtyř volebních stran a uskupení, které kandidují do zastupitelstva, ale neobjevila se zde pátá kandidátka – ANO pro Podlesí.

Podle zástupců kandidátky ANO pro Podlesí si současný starosta obce Milan Kříž udělal z obcí vydávaného a  financovaného informačního zpravodaje volební leták. „Na mnoha stránkách představí jím vytvořená sdružení. Jedno sdružení, které asi považuje za konkurenta (protože jej nestavil on), a které by jej snad mohlo ohrozit a cestu ,na trůn´ mu pokazit, prostě nezveřejní. On je přece ten skvělý starosta, který určí, kdo může a kdo nemůže kandidovat. On rozhodne, co si lidé v tomto zpravodaji, když si jej koupí za pět korun, přečtou. On rozhodne, kdo dostane šanci a kdo ne,“ říká naštvaně Simona Žďánská z kandidátky ANO pro Podlesí.
Co na to starosta Kříž? Server pribramag.cz se jej zeptal na to, jestli byli zástupci jednotlivých kandidátek osloveni s možností prezentace ve zpravodaji. Prý nikoliv, zbylé čtyři kandidující subjekty zaslaly informace spontánně.

„Příspěvky do Podleského zpravodaje je možné zasílat do 15. dne běžného měsíce. Tuto možnost mají všichni, kteří mají zájem ve zpravodaji zveřejnit svůj příspěvek. Tuto možnost mělo tedy i sdružení ANO pro Podlesí. To však do uvedeného data tuto možnost nevyužilo, žádný svůj příspěvek neposlalo, a ani jiným způsobem neprojevilo zájem své sdružení na stránkách Podleského zpravodaje prezentovat. Z tohoto důvodu se jeho prezentace do Podleského zpravodaje nedostala,“ uvedl Kříž.

Na dotaz, zda je vhodné, aby zpravodaj financovaný obcí obsahoval politickou reklamu, odpověděl, že s tím nemá problém. „Podleský zpravodaj je vydáván obcí pro potřeby občanů již 24 let za účelem informovat je o dění v obci. Komunální volby je téma, které občany zajímá,“ dodal Kříž.

Server pribramag.cz se také ptal, jaké prostředky ročně vynakládá Podlesí na redakční i technickou přípravu zpravodaje a tisk, starosta si ovšem částku z hlavy nepamatoval. Dodal jen, že to lze zjistit z účetnictví obce.   

Podle Žďánské jde ze strany starosty o podraz. „Pravda je, že lidé, kteří na jeho kandidátkách jsou, nejspíš o tomhle podrazu ani nevědí. Většinou jde o úplně obyčejné lidi, kteří se nechali k tomu, aby kandidovali, spíše přemluvit. Jejich cíle jsou také úplně obyčejné a v podstatě shodné: všichni chtějí, aby se v Podlesí dobře bydlelo, aby dobře fungovala mateřská školka, aby tady byly dobré komunikace, aby fungovaly místní spolky, aby bylo kde sportovat, aby se měli lidé kde scházet a podobně.“

Komunální volby v Podlesí, ale také jiných obcích se konají tento pátek a sobotu. Na Příbramsku současně proběhnou volby do Senátu ČR.

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.