textařské a redakční služby

Společné hlídky se na konci školního roku zaměří i na popíjející studenty

05.06.2014 13:21

Příbram (Příbramsko) - Od začátku roku 2014, kdy si část příbramské veřejnosti stěžovala na neutěšenou bezpečnostní situaci ve městě, probíhají společné bezpečnostní akce Městské policie Příbram a Policie ČR. Zaměřeny jsou zejména na dodržování veřejného pořádku, kontrolu nočních podniků a konzumaci alkoholu u neplnoletých.



„Při provádění kontrol osob byl každý upozorněn na možné rušení nočního klidu a v případě zjištění, že osoba nemohla hodnověrně prokázat svoji totožnost, došlo k jejímu převezení na obvodní oddělení Policie České republiky, kde byla ztotožněna,“ informoval zástupce velitelky Městské policie Příbram Luboš Řezáč. V mnoha případech převáželi strážníci osoby náhle zmožené alkoholem na záchytnou stanici.

Během kontrol restaurací a barů narazili strážníci také na několik teenagerů, kteří spokojeně popíjeli, i když jim nebylo 18 let. Putovali do rukou svých jistě nadšených zákonných zástupců a zároveň začali fungovat jako předmět zájmu sociálních pracovníků městského úřadu.

Činnost strážníků a policistů nebyla zaměřena pouze na kontrolu osob, ale i na podnikatele. Za účasti pracovníků obecního živnostenského úřadu proběhly i kontroly v předem vytipovaných podnicích v souvislosti s dodržování živnostenského zákona,“ dodal příbramský starosta Pavel Pikrt.

Akce státní a městské policie mají pokračovat. „Hlavně v období na konci školního roku a prázdnin se zaměřením na podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18 let,“ dodal Řezáč.

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.