textařské a redakční služby

Soutěž policistů: Zmatení chodci mačkali tlačítka na vypnutých semaforech (FOTOGALERIE)

22.05.2014 18:18

Ve středu 21. května se v Příbrami uskutečnila soutěž dopravních policistů Středočeského kraje. Z každého územního odboru i z dálničních oddělení byl vyslán vždy jeden policista, celkem se akce zúčastnilo 18 soutěžících. Dva nejlepší budou následně reprezentovat krajské ředitelství policie na VII. ročníku této soutěže v celorepublikovém kole. Jejím účelem je prověřit teoretické znalosti a praktické dovednosti strážců zákona.



V ranních hodinách byla soutěž slavnostně zahájena v areálu příbramské policie. Následovala praktická část na nedaleké křižovatce, kde během pěti minut museli soutěžící předvést svou zručnost a dovednost. Tříčlenná komise hodnotila jejich celkový vzhled, ústroj a pohyb v křižovatce. Důležitá byla přesnost a srozumitelnost prováděných pokynů a také vystupování při přebírání a předávání stanoviště. U fotbalového hřiště si policisté vyzkoušeli ještě jízdu zručnosti, která byla součástí praktické části.

V odpoledních hodinách následovala teorie, šlo o patnáctiminutový test z pravidel silničního provozu a dále o dvacítku otázek týkajících se odborných znalostí, na jejichž vyhotovení bylo rovněž čtvrt hodiny. Po vyhodnocení a sečtení bodů následovalo ukončení soutěže a slavností vyhlášení vítězů. Na prvním místě se umístil policista z dopravního inspektorátu Nymburk, druhou příčku zaujal policista z Mělníka.

I pro příbramské občany, kteří ten den projížděli přes danou křižovatku, byla tato akce určitě zpestřením jízdy, což bylo znát na značně překvapených výrazech řidičů. Dokonce to velmi zaskočilo i chodce, někteří zmateně mačkali tlačítko u semaforu. Ne všichni účastníci silničního provozu si plně vybavují, co pokyny dávané policistou znamenají. Určitě za zmínku stojí alespoň dva základní – řidiči přijíždějící k čelu a k zádům policisty musí zůstat stát, ti kteří jedou směrem k boku policisty, mají umožněn průjezd. Pro chodce platí, že mohou přecházet tam, kde provoz stojí.


Tip: Snímky najdete na našem FB profilu – www.facebook.com/pribramag. Redakční titulek.

Monika Schindlová, tisková mluvčí PČR Příbram

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.