textařské a redakční služby

SOS Příbram nejde do voleb, podpoří TOP 09

15.09.2014 10:02

Komunální volby Příbram 2014. Mezi kandidáty v říjnových volbách chybí SOS Příbram. Toto seskupení skončilo před čtyřmi roky těsně pod pětiprocentní hranicí vstupu do zastupitelstva. Podobně takto dopadlo dalších devět kandidátek, což byla zhruba třetina všech odevzdaných hlasů. „Rozhodli jsme se netříštit ještě více opozici a z tohoto důvodu nekandidujeme. Nám jde hlavně o změnu, ne o získání postů,“ řekla Jana Valterová za SOS Příbram.

S tímto uskupením je spojován největší polistopadový občanský protest proti prodeji budov 1. polikliniky, kdy do ulic Příbrami vyšly stovky nespokojených občanů. SOS Příbram široce komentovala i další kontroverzní kauzy jako výběr ředitele knihovny, rekonstrukce náměstí TGM nebo prodej skládky Bytíz.

SOS Příbram nechce svoji dosavadní práci jen tak zahodit. Rozhodla se podpořit kandidáty TOP 09. Valterová k tomu říká: „Měli jsme možnost jednat se zástupci řady kandidujících uskupení, ale s lidmi s TOPky jsme se nejlépe shodli. Poznali jsme v nich obyčejné lidi pevných názorů s rozumným uvažováním, kteří neprahnou po funkcích a moci, ale jsou ochotni pracovat.“  V současném zastupitelstvu za TOP 09 pracovali Václav Švenda a Jan Cikler, kteří často kritizovali rozhodnutí vládnoucí koalice ČSSD a ODS. Lídrem TOP 09 je psychoterapeut Petr Vácha, Švenda kandiduje navíc na senátora.

Jan Mára za SOS Příbram doufá, že se k volbám přijde tentokrát více voličů, kterým přestalo být lhostejné, kdo a jak hospodaří s jejich majetkem. Přitom podpora větších stran znamená menší riziko propadnutí hlasů. „Oprostěme se od celostátní politiky a zvolme lidi, které známe a kteří jsou schopni vést město a hájit naše zájmy,“ vzkázal Mára.

Obsah příspěvku nemusí vyjadřovat stanovisko redakce.
Markéta Klemšová, SOS Příbram

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.