textařské a redakční služby

SONS Příbram pořádá den otevřených dveří

06.05.2015 11:48

Pokud se chcete dozvědět o tom, jak vypadá život lidí s těžkým postižením zraku a jak se správně chovat k nevidomému, máte v pondělí 1. června jedinečnou možnost navštívit centrum příbramské Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých (SONS), kde proběhne den otevřených dveří.

Prostory centra vám budou otevřeny od 9.00 do 17.00.

Budete moct zjistit, jak správně nabídnou pomoc nevidomému člověku na ulici, jaké pomůcky používají tito lidé při svých každodenních aktivitách a jak vlastně tráví svůj volný čas.

Setkáte se s vodicím psem a uvidíte, jak umí usnadnit své paničce život. Můžete si také na vlastní kůži vyzkoušet chůzi s bílou holí s klapkami na očích, zahrát hmatové hry či napsat vzkaz v Braillově písmu. Podíváte se na svět přes brýle, které simulují zrakové vady a vyzkoušíte si různé kompenzační pomůcky pro nevidomé a slabozraké.

To vše a ještě mnohem více 1. června přímo v centru SONS Příbram na bývalé 8. ZŠ v Žežické 193, v Příbrami 7. Vítána je jak nejširší veřejnost, která chce nahlédnout do života lidí s těžkým postižením zraku, tak i ti, kterých se daná problematika přímo dotýká.

Andrea Hlaváčková, předsedkyně SONS Příbram

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.