textařské a redakční služby

Sobotní akce se neúčastněte, je to bezpečnostní riziko (NÁZOR)

14.02.2014 09:20

O zítřejší akci píše příbramský radní Martin Poulíček.

V poslední době se v Příbrami rozvířila diskuse na téma bezpečnostní situaci ve městě. Daná problematika se probírala i na veřejném zasedání zastupitelstva města a v koordinačních schůzkách policie, zástupců samosprávy a státní správy.

Chápu pocit mnoha lidí, kteří mají obavy, že bezpečnostní situace ve městě není dobrá. Rozumím jejich zneklidnění. Statisticky kriminalita klesá, ale vedení města musí zajistit i subjektivní pocit bezpečí. Toho by se mělo docílit právě posílením hlídkové služby.

Zejména na místech, která jsou mezi veřejností často zmiňována jako riziková – např. náměstí 17. listopadu, Křižák či okolí Čertova pahorku. Velice oceňuji práci Policie ČR, zejména kriminalistů, kteří dopadli pachatele, který přepadával seniorky. Společně s Policií ČR a Městskou policií Příbram byly v tomto týdnu obnoveny společné hlídky policistů a strážníků, v ulicích chodí i strážníci-psovodi.

V sobotu 15. února je do Příbrami svoláno shromáždění. Organizátory jsou lidé z okruhu pravicových extremistů. Podobná shromáždění podle mého názoru nic nevyřeší a určitě se jedná o bezpečnostní riziko. Jsem přesvědčen, že policie i strážníci udělají maximum, aby se akce nezvrhla v násilnosti. Každopádně prosím a vyzývám obyvatele Příbrami, aby se této akce neúčastnili a nepodporovali tím extrémisty.  


Obsah příspěvku nemusí vyjadřovat stanovisko redakce. Redakční perex.

Martin Poulíček, radní (ČSSD)

comments powered by Disqus

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.