textařské a redakční služby

Škola v Bratří Čapků funguje po letech samostatně. Za někdejším rozdělením byly rozpory ředitelky a vedení města

07.01.2014 14:17

Příbram (Příbramsko) - Základní škola Bratří Čapků v Příbrami od Nového roku funguje jako svébytné školské zařízení, resp. samostatná příspěvková organizace města.

Poslední roky škola působila jako odloučené pracoviště školy na Březových Horách. Jedním z důvodů, proč tak působila – a připustil to na zastupitelstvu například i starosta Pavel Pikrt, bylo, že se někdejší vedení radnice snažilo vypořádat s bývalou ředitelkou školy. Ředitelé mají poměrně velkou ochranu podle školského zákona, a tak bylo možné ředitele odvolat jen zrušením jeho místa. Tedy sloučením s jinou školou.

Ředitelkou nového zařízení je Alena Mašiková, která v uplynulém roce působila pár měsíců jako ředitelka Waldorfské školy Příbram. Tam ale nezůstala ani rok a na vlastní žádost ze školy odešla. V kuloárech se hovořilo o rozporech mezi vedením školy a části pedagogického sboru a rodičů.

„Znovu osamostatněnou základní školu navštěvuje v tuto chvíli 292 žáků rozdělených do 14 tříd, přičemž celková kapacita školy je 660 míst. Od pololetí přitom počítáme s dalším navýšením počtu žáků v této škole,“ řekl radní Juraj Molnár.

Zároveň s tímto rozdělením se schválily také nové kapacity škol. Z celkových kapacit se vyškrtla 8. ZŠ, která již neexistuje a tím se snížila kapacita příbramských základních škol z 5036 na 4320 žáků. Největší školou v Příbrami zůstává Základní škola ve Školní ulici.
sdb

Diskusní téma: Škola v Bratří Čapků funguje po letech samostatně. Za někdejším rozdělením byly rozpory ředitelky a vedení města

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.