textařské a redakční služby

Sklípkan i Iron man slavili v Příbrami úspěch

01.06.2014 13:18

Příbram (Příbramsko) - Smysl pro humor projevili policisté při pojmenování dvou svých nedávných akcí.

Iron Man byla nazvána akce zaměřená na zloděje drahých kovů. V síti uvízl dvacetiletý mladík, který v loňském roce spáchal celkem šest krádeží a jenž se specializoval na drahé kovy, zejména měď.



„Z pěti domů v Příbrami odcizil celkem 50 metrů okapových svodů a dále například oplechování balkonu či stříšky. Vzniklá škoda byla vyčíslena na 36.000 korun,“ sdělila serveru pribramag.cz mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Z kůlny domu v Družstevní ulici, kam vnikl v listopadu, vzal měděný svodový drát na hromosvod, úchyty k němu, kohoutky, baterie, topenářské trubky a také mosazné hasičské proudnice. „Zanechal zde škodu ve výši 40.000 korun. K činům se doznal a uvedl, že kradené věci prodal do sběrných surovin. Dne 27. května mu policisté sdělili obvinění z přečinu krádeže a porušování domovní svobody,“ dodala mluvčí.

Ten samý den bylo při akci s názvem Sklípkan sděleno podezření devětadvacetiletému pachateli. Od března do května letošního roku třikrát vykradl sklepní koje v příbramské Ostravské ulici, jednou navštívil také sklepy v Březohorské ulici.

Celkem si odnesl věci za přibližně 53.000 korun, jednalo se zejména o navijáky, rybářské pruty, ale i gumové holinky. „Za trestné činy krádeže a porušování domovní svobody mu hrozí až tři roky odnětí svobody,“ doplnila Schindlová.

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.