textařské a redakční služby

Sběrný dvůr a kompostárna vyjdou dráž, než se předpokládalo

29.07.2014 07:48

Kompostárna a sběrný dvůr v Příbrami. Kompostárna, kterou v současnosti staví město Příbram, bude nakonec za vyšší cenu, než která se vysoutěžila v rámci výběrového řízení. Radnice odsouhlasila vícepráce ve výši 650.000 korun bez DPH, jde přibližně o čtyřprocentní navýšení původní ceny.



Předmětem víceprací jsou obetonování stávající kanalizace pod jednou z hal, přeložka dešťové kanalizace, návoz vhodné zeminy na zásypy stavby, sanace podloží části plochy sběrného dvora a kompostárny a dodávka a montáž kotevních prvků u jedné haly.

Na otázku serveru pribramag.cz, z jakého důvodu nebyly práce nyní objednané jako vícepráce zaneseny do původního projektu, mluvčí příbramské radnice Ondřej Šlechtický odpověděl: „Vícepráce vznikly z důvodů dříve neznámých,“ a dodal: „Budou vyřešeny vystavením objednávek firmám Bögl a Krýsl a 1. SčV.“

Společnost Bögl a Krýsl získala zakázku za nabídkovou cenu 16.465.000 korun, do tendru se dále hlásily Strabag, BDS Benešov a Metrostav. Ten byl nakonec vyřazen pro údajné nesplnění kvalifikace.

Město buduje novou kompostárnu v době, kdy už funguje takový provoz v rámci skládky komunálního odpadů na Bytízu (více ZDE).

Současný sběrný dvůr provozuje příbramský zastupitel za KSČM Jiří Svoboda. Tato skutečnost, kterou mj. vyšetřuje policie, vedla i k rozkolu mezi příbramskými komunisty. Například současný zastupitel Zbyněk Havelka odstoupil na protest z kandidátky pro říjnové komunální volby.

Podle informací pribramag.cz budou Technické služby Příbram usilovat o to, aby nový sběrný dvůr spravovala tato městská příspěvková organizace.

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.