textařské a redakční služby

Šanci na zateplení má další příbramská škola

14.04.2014 13:41

Praha - Středočeští radní dnes odhlasovali další postup v projektu zateplování budov, které patří příspěvkovým organizacím kraje.

„Vyhlásili jsme veřejné zakázky na zateplení budov sociálního zařízení Domov ve Vlašimi, Střední průmyslové škole strojní a Jazykové škole s právem státní zkoušky Kolín a Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Beroun-Hlinky. Zároveň jsme odsouhlasili dalších šest projektových záměrů ohledně zateplení budov, které budou žádat o dotace z Operačního programu životní prostředí,“ uvedl středočeský hejtman Josef Řihák.



Nyní se vyhlásí výběrová řízení na zateplení sociálního zařízení Domov ve Vlašimi, kde předpokládaná hodnota těchto prací činí asi 7,2 milionu korun, Střední průmyslové škole strojní a Jazykové škole s právem státní zkoušky Kolín s předpokládanou cenou ve výši 17,4 milionu korun a Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Beroun-Hlinky s předpokládanou cenou stavebních prací ve výši 25 milionů korun.

Dalších šest budov příspěvkových organizací má šanci na zateplení, neboť radní odsouhlasili jejich projektové záměry. Konkrétně jde o Integrovanou střední školu technickou Benešov, Odborné učiliště, Praktická škola, Základní a Mateřská škola Příbram, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Kladno, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Nymburk, Vyšší odborná škola a Střední zemědělská škola Benešov a Střední zemědělská škola Čáslav.

„Zateplování budov šetří životní prostředí i peníze, úspory nákladů na vytápění se pohybují v rozmezí 1,3 až pět procent z celkových nákladů ročně. Toto poměrně nízké číslo je způsobeno zejména rozsahem rekonstrukcí, při kterých se provádějí další stavební práce nesouvisející s vlastním zateplením. Technický stav objektů v mnoha případech vyžaduje opravu a je vhodné ji spojit se zateplením budovy,“ upřesnil náměstek hejtmana pro oblast životního prostředí Marek Semerád.

red
 



Diskusní téma: Šanci na zateplení má další příbramská škola

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.