textařské a redakční služby

Šance pro Příbram se změní v politické hnutí (PROHLÁŠENÍ)

22.03.2015 19:54

Volební strana Šance pro Příbram se stane politickým hnutím. Jmenovat se bude Šance. Rozhodněji tak chce ovlivňovat dění ve městě a vytvořit platformu pro sjednocování především nezávislých jednotlivců a různých subjektů již pro krajské volby na podzim 2016. Minulý týden se na tom dohodli členové volební strany. Proces změny tím zároveň odstartovali.

Je to přirozený a logický proces. Vznikli jsme jako občanská iniciativa, poté se stali volební stranou a po zvážení nové situace, která vznikla naším zvolením do městského zastupitelstva, zakládáme politické hnutí.

Šance pro Příbram vznikla v červnu loňského roku. V podzimních volbách ve městě získala v pětadvacetičlenném zastupitelstvu tři mandáty. Na to, abychom dokázali prosazovat pro obyvatele důležité věci z našeho volebního programu, a vyjednávat pro ně podporu mezi ostatními zastupiteli, potřebujeme mít pevný základ i pravidla pro vnitřní disciplínu.
 
Tím dalším je vytvořit platformu pro těsnější spolupráci a společný postup především nezávislých kandidátů a různých uskupení, které mají ambici změnit způsob výkonu moci v České republice. Jdeme na to zespoda. Tedy jinou, možná i pomalejší cestou, než na to šly Věci veřejné, Úsvit a další. Ty vznikly seshora, daleko od lidí, a dříve či později na tom skončily.

Šance pro Příbram po změně na politické hnutí Šance chce vyzvat ke spolupráci široké spektrum aktivních jednotlivců a subjektů. Cílem je domluvit se s nimi v kratším časovém horizontu na spolupráci ke krajským volbám v příštím roce. Spolupráce je v tuto chvíli pro nás přednější než postavení společné kandidátky. Možností je, že se domluvíme zatím pouze na vytváření společného tlaku na ty, kteří kandidovat budou.

Obsah příspěvku nemusí vyjadřovat stanovisko redakce.
Vladimír Král, lídr Šance pro Příbram a člen příbramského zastupitelstva

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.