textařské a redakční služby

Řihák: Je dobře, že máme na ministerstvu Chládka, takového sportovce

08.06.2014 18:51

Příbram (Příbramsko) - V Příbrami dnes zahájila činnost fotbalová akademie. Mladí fotbalisté, kteří nebydlí ve městě či v okolí, zde budou moci využít i ubytovacích kapacit. Ty v současnosti čítají 23 míst. Počítá se však s jejich navýšením na 48.



Po ranním tréninku odveze autobus studenty do školy a po vyučování je bude opět čekat trénink. Fotbalová akademie bude probíhat ve spolupráci se SOŠ a SOU Dubno, Obchodní akademií a VOŠ Příbram, ISŠ HPOS Příbram a Gymnáziem Příbram.

Při slavnostním otevření, které se účastnil ministr školství Marcel Chládek, středočeský hejtman Josef Řihák řekl: „Je dobře, že máme na ministerstvu takového sportovce, jako je Marcel Chládek, který podporuje sport u mládeže.“ Chládek konstatoval, že je třeba přitáhnout ke sportu více dětí – „nejen jako prevenci proti drogám, ale také kvůli obezitě.“

Řihák uvedl, že pokud se akademie osvědčí, může už příští rok počítat s finanční podporou Středočeského kraje. Generálním ředitelem klubu je Řihákův stranický kolega Petr Větrovský.

Akce se dále účastnil místopředseda české fotbalové asociace Roman Berbr, prezident 1. FK Příbram Jaroslav Starka a patron akademie Zdeněk Grygera.

Příbram je první město v České republice, které otevřelo fotbalovou akademii. „V rámci asociace připravujeme otevření dvou národních akademií v Čechách a na Moravě. Je to jediná možnost, aby se náš národní tým dostal tam, kam má,“ míní Berbr.

sdb

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.