textařské a redakční služby

Řihák: Babiše nezajímá, když jeho zaměstnanci vyhrožují politikům nebo úředníkům (NÁZOR)

26.03.2014 09:08

Krajské státní zastupitelství zrušilo trestní stíhání čtyř osob obviněných za prodej I. polikliniky v Příbrami. Středočeský hejtman v této souvislosti klade závažné otázky policii i některým novinářům Státní zástupce Krajského státního zastupitelství v Praze v pondělí 24. března 2014 zrušil trestní stíhání čtyř osob obviněných v souvislosti s prodejem budov a pozemků takzvané I. polikliniky v Příbrami.



„Policie tuto takzvanou kauzu prodeje první příbramské polikliniky opět otevřela před několika týdny. Pravděpodobně se tak stalo pouze shodou okolností v době, kdy usiluji o nominaci v senátních volbách, které budou letos na podzim. V souvislosti s touto takzvanou kauzou jsem neustále popotahován některými novináři, například z Mladé fronty Dnes. Tyto noviny, opět patrně jen shodou náhod, nedávno koupil předseda hnutí ANO a nynější ministr financí Andrej Babiš. Jsem rád, že krajské státní zastupitelství dalo jednoznačnou odpověď na tuto kampaň a to jak policii, tak i některým novinářům, kteří se, nevím jak a nevím proč, dostali k údajům uvedeným v trestním spise. Jsem tomu rád ani ne tak sám za sebe, ale především za obviněné, kteří jsou naprosto bezprecedentně vláčeni tiskem. Jsou špiněni, je jim vyhrožováno a je na ně činěn prostřednictvím médií nátlak. Jen málokdo z běžných občanů si umí představit, jaké to je, když slušného člověka v novinách zcela bezdůvodně pošpiní. Předpokládám, že za tuto psychickou újmu se těmto lidem nikdy nikdo neomluví. Jak je u nás bohužel zvykem,“ komentoval rozhodnutí krajského státního zástupce středočeský hejtman Josef Řihák.

Podle středočeského hejtmana kampaň proti němu může mít řadu souvislostí a svědčí také o poměrech v některých českých médiích. „Musím se zákonitě ptát, zda náhodou nedochází ke zneužití trestního stíhání v obchodněprávním střetnutí, kterým podle mého názoru spor o prodej první polikliniky v Příbrami je. Ptám se také, zda náhodnou nejsou novináři i policisté zneužíváni některými zbohatlíky, kteří vlastní velké firmy či média, k tažení proti jejich politickým odpůrcům či obchodním konkurentům? Jak je možné, že novinář se dostane
k trestnímu spisu? Kdo mu to umožnil? A proč tento únik policie neprošetřuje? Je zajímavé, že ministr financí Andrej Babiš se na tiskové konferenci vlády rozčiluje na novináře, který mu klade nepříjemné otázky. Ale už jej naprosto nezajímá, když jeho zaměstnanci vyhrožují jiným politikům či úředníkům,“ doplnil hejtman Josef Řihák.


Obsah příspěvku nemusí vyjadřovat stanovisko redakce. Redakční titulek.
Nicole Mertinová, tisková mluvčí Středočeského kraje



Diskusní téma: Řihák: Babiše nezajímá, když jeho zaměstnanci vyhrožují politikům nebo úředníkům (NÁZOR)

Datum: 27.03.2014

Vložil: Vlado Srnka

Titulek: Nevinní?

To,že státní zastupitelství zrušilo stíhání obviněných lidí neznamená,že jsou nevinní. Případ se vrátil policii k novému prošetření a je úplně možné,že se trestní stíhání bude týkat více lidí. Ale také se to možná opět odloží. To nikdo nemůže tušit,co policie zjistí za nové skutečnosti. Třeba to dopadne zcela jinak. Žijeme v Česku.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.