textařské a redakční služby

Řidič MHD tvrdý chleba má (GLOSA, FOTOGALERIE)

20.10.2015 19:11

Na parkoviště u obřadní síně Na Hvězdičce se vejde asi 30 aut. Přijede jich také ale i zhruba 60. Tak parkují, kde se dá. V trávě, ve vjezdu k domům, v přilehlých ulicích. Najednou přijede autobus MHD linka 6 a řidič neprojede.

Tak čeká dlouhé minuty, až bude moci pokračovat. Když přijde majitel vozidla, které brání autobusu v jízdě, dojde k tradiční výměně názorů mezi řidiči. Šofér MHD potom vyjde z autobusu a kouká, zda může jet dále. Vadí opět auto na výjezdu z křižovatky.

Asi po deseti minutách čekání na to, až bude moci pokračovat v trase, nasedá a odjíždí. Na první pokus se to nedaří, musí couvat, aby se vešel. Na jedné straně několik centimetrů od auta, na druhé několik centimetrů od lampy. Dost častá situace.

Řidiči MHD na ní poukazují již několik let a nic se neustále neděje. Ono to nějak vždycky dopadne. Přitom hned vedle stávajícího parkoviště je velká volná plocha, kam by se mohlo parkoviště rozšířit. Odhadem by se tam vešlo možná 50 aut. Jak to dopadne, uvidíme. Možná nové vedení města tuto dlouhodobě neúnosnou situaci začne řešit.

 

Vladimír Srnka, bezpečnostní a dopravní komise

Obsah příspěvku nemusí vyjadřovat stanovisko redakce.

Fotogalerie: Řidič MHD tvrdý chleba má (GLOSA, FOTOGALERIE)

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.