textařské a redakční služby

„Reportáž“ o dobývání rudy z 15. století? Zajeďte se v úterý podívat na Kutnohorskou iluminaci

24.10.2014 09:57

Za symbolickou korunu si mohou 28. října návštěvníci Galerie Středočeského kraje (GASK) prohlédnout unikátní Kutnohorskou iluminaci. GASK nabídne i doprovodný program pro dospělé a děti. Galerie bude otevřena od 10.00 do 18.00.

Kutnohorská iluminace, která bude vystavena v novém prostoru stálé expozice s příznačným názvem Silver box, je unikátní nejen tématem a uměleckou kvalitou, ale také nezvykle velkým formátem. Pergamen detailně a takřka reportážním způsobem zobrazuje dobývání, prodej a zpracování stříbrné rudy v Kutné Hoře na konci 15. století. V letošním roce bude tato památka s ohledem na svou ochranu vystavena pouze jeden den – a to 28. října.

GASK představí také novou stálou expozici Stavy mysli – Za obrazem. Pro děti budou otevřeny vizuální herny a v ateliéru Lektorského centra GASK začne ve 14.00 výtvarná dílna s názvem Přátelé. „Mají se tu zamyslet nad tím, co je to přátelství, jak funguje ve virtuální realitě a jakou úlohu v tom všem hrají stroje. Zatímco budou děti tvořit, mohou rodiče zavítat na komentovanou prohlídku výstavy Pavla Kopřivy – Přímý přenos,“ řekla Petra Bartušková, vedoucí PR, marketingu a sekretariátu GASK Petra Bartušková.

V rámci programu „Promítej i ty!“ mohou hosté galerie sledovat filmy z festivalu Jeden svět. V 16.00 začne promítání filmu Putinovy hry. „V tomto investigativním dokumentu odkrývá autor pozadí olympijských her v Soči, všudypřítomnou korupci, vyvlastňování soukromých majetků, násilné vystěhovávání obyvatel a nevratné dopady na životní prostředí,“ dodala Bartušková.

red

Fotogalerie: „Reportáž“ o dobývání rudy z 15. století? Zajeďte se v úterý podívat na Kutnohorskou iluminaci

Tato fotogalerie je prázdná.

Vyhledávání

Kontakt

Stanislav Břeň - Příbram ag. Příbram + 420 606 293 764

Newsletter Příbram ag.

Přihlaste se k odběru novinek:

Zpravodajství

Nebyly nalezeny žádné záznamy.